TURKOVAC Türkiye'nin 81 İlinde! 'Gurur ve Mutluluğu Bir Arada Yaşıyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşı TURKOVAC’ın dün itibarıyla 81 ilde kullanıma başlandığını duyurdu.

08.02.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-16:29) TURKOVAC Türkiye'nin 81 İlinde! 'Gurur ve Mutluluğu Bir Arada Yaşıyoruz'

Yerli ve milli aşı TURKOVAC, dün itibarıyla 81 ilde kullanılmaya başlandı. Türkiye’de şehir ve eğitim araştırma hastaneleri başta olmak üzere uygulanmaya başlayan yerli aşıya ilişkin konuşan vatandaşlar, ‘Gurur ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Devletimize ve Türk hekimlerine güveniyoruz’ dedi. Sağlıkçılar ise ‘Yerli aşıyı bekleyen ciddi bir kesim vardı. İlk gün ilgi büyük’ ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Turkovac’ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın! Şehir Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz’ ifadelerine yer verdi. 

TURKOVAC 81 İLDE 

30 Aralık tarihinde şehir hastanelerinde randevusu açılan koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli aşı TURKOVAC, dün itibarıyla şehir hastaneler, eğitim hastaneleri başta olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde uygulanmaya başlandı. Yerli aşının gelmesini bekleyerek aşı vurulmayan vatandaşlar, bu durumu sevinç ve gururla karşıladıklarını ifade etti. Türkiye’deki illerden bazıları TURKOVAC aşısına yönelik şu ifadelere yer verdi; 

KIRKLARELİ: TURKOVAC aşısı yaptıran Barış Koçoğlu 'Gururluyum. Bu anı bekliyordum' ifadelerine yer verdi. 

YALOVA: İl Sağlık Müdürü Emrah Eray şunları kaydetti; ‘Kendi aşısını yapan 10 ülkeden biri olmamız gurur verici’

TRABZON: TURKOVAC aşısının randevuya açılmasının ardından vatandaşlar sabahın erken saatlerinde aşı merkezinin önünde toplandı. Burada aşı yaptıran Turan Aslan (46) 'İki Sinovac olmuştum. Yerli aşıyı bekledim. Randevu alıp gönül rahatlığıyla aşımı oldum. Devletimize teşekkür ederim' ifadelerini kullandı. 

VAN: Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aşı yaptıran vatandaşlardan Murat Çakır, ‘Sosyal medyada çıkan yanlış bilgilerden dolayı aşıya karşıydım. Ancak milli aşı bana güven verdiği için aşımı oldum. Devletimize güveniyoruz" dedi. KIRŞEHİR: Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Ali Güneş 'Bugün için 200 hastaya randevu verdik. Bu sayı günlük 500'e kadar çıkabilir' diye konuştu. 

NEVŞEHİR: İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay 'Yerli aşımızı bekleyen herkesi merkezlerimize davet ediyoruz’ ifadelerine yer verdi. 

SAMSUN: Türkiye’nin yerli ve milli TURKOVAC aşını yaptıran vatandaşlardan Melek Yüksel 'Kovid'le mücadelede ülkemiz büyük bir yol katetti. Aşı üretiyor ve bu anlamda milletimize şifa veriyor olmamız çok kıymetli' diye konuştu. Temel Sinecek ise 'Bütün aşılarımı Turkovac olmak isterdim. Eşim ve çocuklarım da Turkovac'ı tercih etti. Türk hekimlerine güveniyoruz' dedi.

 ŞANLIURFA: Aşı yaptıran vatandaşlar 'Turkovac'ın üretim tesisinin kentimizde bulunması bizim için ayrı bir gurur' ifadelerini kullandı. 

ANTALYA: İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük 'Toplumda Turkovac'ı bekleyen ciddi bir kesim var. Bu ilk günkü yoğunluktan belli oluyor' diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR: Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kovid-19 aşı birim sorumlusu Yaşar Tunç 'Halkımızın Turkovac'a ilgisi güzel' ifadelerine yer verdi. 

SAKARYA: Aşı olan Ali Ürkmez 'Turkovac'ı iki sene bekledim. Koşarak geldim ve aşımı oldum’ diye konuştu.

ERZİNCAN: Vali Mehmet Makas 'Türk bilim insanları vatandaşın beklentisine cevap verdi. Yüksek sesle 'Yerli ve milli aşımız Turkovac'a güveniyorum' sloganını şiar edinelim' dedi.

TOKAT: Turkovac aşısını yaptıran Mehmet Türk (60) 'Çok mutluyum. Güvenim sonsuz. Tayyip Bey'e teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun. Türk'e Türk'ten başkası çare olmaz' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal