TURKOVAC, Denizli’de Uygulanmaya Başlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını önlemek için üretilen yerli aşı TURKOVAC, Denizli’de gönüllülere uygulanmaya başlandı.

12.10.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-15:16) TURKOVAC, Denizli’de Uygulanmaya Başlandı

İki yıl kadar önce ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını önlemek için geliştirilen TURKOVAC, Denizli’de 2.doz Snovac aşısı olmuş vatandaşlara uygulanmaya başlandı. 

TURKOVAC DENİZLİ’DE UYGULANMAYA BAŞLANDI

Salgının ilk gününden beri canla başla çalışan Sağlık Bakanlığı, yerli aşımız olan TURKOVAC’ın Denizli’de gönüllü vatandaşlara uygulanmaya başlandığını belirtti. Erciyes Üniversitesi iş birliği geliştirilen yerli aşı, 2.doz Sinovac aşısı olmuş ya da Kovid-19 geçirmiş gönüllü vatandaşlara, hatırlatama dozu olarak uygulanıyor. 

Turkovac randevusu nasıl anlınır?

TURKOVAC AŞISI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELER?

-Aşı olmak için gönüllü olan vatandaşların önce, PCR testi yapılan gönüllülerin, tansiyonları da ekipler tarafından ölçülüp kontrol ediliyor. 

-İki doz Sinovac aşısı olmuş, Kovid-19 geçirmemiş 18-59 yaş aralığındaki e-nabız üzerinden randevu alan herkes TURKOVAC için gönüllü olabiliyor. 

Gönüllülerden 47 yaşındaki polis memuru Bilal Ceylan, Denizli'de TURKOVAC aşısı olan ilk kişi oldu.

Bilal Ceylan, Türkiye'nin aşı çalışmalarına katkı vermeyi istediği için gönüllü olduğunu belirterek, "İnşallah vatana millete hayırlı olur." dedi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise yaptığı açıklamada, gönüllülere teşekkür etti. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal