TURKOVAC bir ülkenin daha listesine eklendi

Koronavirüsle mücadele devam ederken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ülkeye girişte TURKOVAC aşısının da geçerli olacağını belirtti. İşte detaylar…

27.03.2022-13:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-13:04)

Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, en büyük küresel salgınlardan bir olarak adlandırılıyor. Hızla yayılan salgını önlemek için üretilen Biontech ve Sputnik V aşıları kullanılmaya başlanırken, yerli aşı TURKOVAC da geçtiğimiz aylarda uygulanmaya başlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) girişte kabul edilen Kovid-19 aşıları listesine ve AdaPass kayıt listesine TURKOVAC aşısı eklendi.

TURKOVAC aşısı listeye eklendi

Koronavirüsün ortaya çıktığı ilk andan beri çalışmalara başlayan ve salgının yayılmasını önlemek için geliştirilen TURKOVAC aşısı hakkında, Sağlık Bakanlığından açıklama geldi. AA'da yer verilen habere göre, alınan kararlar doğrultusunda, Türkiye'de üretilen TURKOVAC aşısı KKTC'de kabul edilen aşılar listesine eklendi. İnternet sitesinden yayınlanan listede Sinopharm, Comirnaty, Vaxzevria, Johnson and Johnson, Sputnik V, Moderna, Novavax, Astrazeneca, Covaxin, Cansinobio gibi aşılarda yer alıyor. 

TURKOVAC kullanılmaya başlandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal