Kişniş kürünün nedir, nasıl yapılır? Vücuttaki kanı temizleyici özelliğe sahip kişniş kürü yapılışı

Kişniş, insan sağlığına ve insan kanına birçok yararı bulunmaktadır. Kanı temizleyen kişniş vücuttaki birçok zararlı maddeleri temizlemeye yardımcı olur. Kişniş kürünün yapılışını sizler için araştırdık. İşte kişnişin faydaları. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

27.03.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-13:09) Kişniş kürünün nedir, nasıl yapılır? Vücuttaki kanı temizleyici özelliğe sahip kişniş kürü yapılışı

İnsan vücuduna faydalı olan baharat çeşidi kişniş, vücuttaki kanı temizliyor. Yetişkin bir insanın kan hacmi vücut ağırlığının 1/12'sine eşittir. Öyle ki 70 kg olan bir insanın 5-6 litre kan bulunmaktadır. 

Kan, akciğerlerden aldığı oksijeni dokulara, dokularda üretilen karbondioksiti ise akciğerlere taşır. Temel besinleri ve hormonları dokudan süzer. Aynı zamanda, atılım için akciğerlere, karaciğere, böbreklere ve diğer organlara atık verir. Bu sebepten dolayı organlarımız ve sağlığımız için kan sağlığı büyük bir öneme sahiptir. 

kişnişin faydaları nelerdir

Günlük hayatta tükettiğimiz besinler kanımızın yapısını, sağlığımıza dair olumlu ya da olumsuz katkılar sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse limon, üzüm, zerdeçal, sarımsak gibi besinler kanı sulandırırken, domates, şalgam, fasulye, ıspanak, K vitamini içeren besinler kanın pıhtılaşmasına yol açmaktadır. 

Vücudumuza aldığımız besinlerle birlikte 'cıva' olmak üzere zehirli maddeler içermektedir. Vücudumuzda gezen zehirli maddeler için kişniş kürü yapılması önerilmektedir. 

Kişniş kürü, kanı temizler. Birçok yararı bulunmaktadır. İshal, cilt iltihabı, ağız ülseri, hazımsızlık, kolesterol seviyeleri gibi birçok hastalığın iyileşmesine yararı vardır. 

kişniş kürü nasıl yapılır

Maydanoza benzeyen kişniş yemeklerde baharat olarak kullanılırken bitki çayı olaraktan kullanılmaktadır. Taze kişniş salatalarda kullanılırken kuru kişniş ise yemeklerin içerisinde baharat olarak kullanılmaktadır. Kişniş, vücudun içindeki cıva ve zararlı maddeleri temizlemek için kullanılır. 

Kişniş kürünün yapılışı

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu ezilir. 1 bardak sıcak suya dökün. 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlenen çayı yemeklerden önce birer bardak için. Bu sayede kan değerliniz açısından büyük faydası olacaktır. 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal