TURKOVAC Aşısı Faz-3 Çalışmaları İçin Gönüllüleri Bekliyor

Yeni tip Kovid-19 aşısı 'TURKOVAC', faz 3 çalışmaları kapsamında Kayseri Şehir Hastanesinde gönüllüleri bekliyor.

26.10.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-17:27)

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs aşısı 'TURKOVAC', faz 3 çalışmaları kapsamında Kayseri Şehir Hastanesinde gönüllüleri bekliyor.

TURKOVAC GÖNÜLLÜLÜK ŞARTLARI NELERDİR?

Faz-3 çalışmalarına devam edilen yerli ve milli aşı TURKOVAC, Kayseri Şehir Hastanesi'nde gönüllülere uygulanmaya başlandı. Gönüllü olmak için şartlar ise daha önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış olmak.

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yaptığı basın açıklamasında hastanelerinde şu anda TURKOVAC'la alakalı iki farklı faz-3 çalışması yürüttüklerini vurguladı.

TURKOVAC GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İÇİN NEREYE BAŞVURMAK GEREKİYOR?

Dr.Toker, gönüllülerin e-nabız ya da sabit hatlardan kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

18 ila 60 yaş aralığında ve ek hastalığı olmayan sağlıklı kişilerin gönüllü olabileceğini açıklayan Toker, şunları kaydetti: "Bu dönemde TURKOVAC için faz-3 çalışmaları ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa bu da belli bir sayıda gönüllüde denenmesi anlamına geliyor. O zaman seri üretime geçmesi, Türkiye'de daha yaygın kullanılması, acil kullanım onayının bir an evvel alınması anlamına geliyor. O yüzden vatandaşlarımızdan isteğimiz de bu şekilde. Ne kadar çok gönüllü sayımızı hızlı bir şekilde tamamlarsak aşıyı seri üretip kullanıma geçirebileceğiz."

VAKALARDA SON DURUM NE?

Kayseri'de Kovid-19 salgınındaki son durumun altını çizen uzman isim, "Bu dönemde, yaz ayından sonraki aşılamaların bir miktar artması ile vaka sayılarımız daha ılımlı seyrediyor ama maalesef hala yüksek. Sayılarda yatış ve aşısız vatandaşlarımızda ciddi yoğun bakım takibi ve vefatlar söz konusu. Kişilerin mutlaka aşılanması gerekiyor." diye belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal