Türkiye’yi tuzağına düşüremeyen Yunanistan hedef değiştirdi: Atina’nın kirli planı deşifre oldu

Libya’da yaşanan diplomatik kriz nedeniyle ilişkilerin normale dönmeyeceğini anlayan Yunanistan, Libya'nın Girit'in güneyinde yaptığı çalışmaları Birleşmiş Milletler'e şikayet etmeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

11.12.2022-13:13 - (Son Güncelleme: 11.12.2022-13:13) Türkiye’yi tuzağına düşüremeyen Yunanistan hedef değiştirdi: Atina’nın kirli planı deşifre oldu

Ekim ayında Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasına tepki gösteren Yunanistan, Libya ile ilişkilerini toparlayıp bu durumu Türkiye’ye karşı kullanma niyetinde olsa da Libya’da yaşanan diplomatik kriz nedeniyle ilişkiler Atina yönetiminin kirli planını suya düşürdü. Libya ile ilişkilerin normale dönmeyeceğini anlayan Yunanistan, Libya'nın Girit'in güneyinde yaptığı çalışmaları Birleşmiş Milletler'e şikayet etmeye hazırlanıyor. 

Atina’nın kirli planı deşifre oldu

Sabah'ta yer alan habere göre: Yunan basını, Atina hükümetinin Libya'nın Girit'in güneyinde yaptığı çalışmaları Birleşmiş Milletler'e şikayet etmeye hazırlandığını yazdı.

Yunanistan Libya

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, Türkiye'nin son zamanlarda uluslararası diplomaside art arda yaptığı başarılı hamleler sonucunda iyice artmış durumda.

Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasından memnuniyet duymayan Yunanistan'da basın bu durumu sıklıkla gündeme getiriyor.

Dibeybe Ankara’nın ortağı konumunda

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe'yi ve Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'u hedefe koyan Yunan basını Dibeybe'yi 'açıkça Türk yanlısı' olmakla suçladı.

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki haklarına vurgu yapılan haberde "Dibeybe hükümeti Ankara'nın ortağı konumunda" sözlerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Libya ile etkileşim kurmaya gidenler kendileri değilmiş gibi Libya hükümetinin tanınmasını eleştiren Yunan basını, bu 'tanınmanın' Atina'nın önünde diplomatik engellere neden olduğunun altını çizdi.

Yunanistan Libya-1

Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan bir habere göre ise Türkiye'den sonra Libya'yı hedefine koyan Atina hükümetinin planı bu defa Libya'yı Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etmek. Nitekim daha önce de bunu defalarca Türkiye için yapmıştı.

Ayrıca habere göre böylelikle Atina, Türkiye'nin yaptığı araştırmaları da şikayet edebilecek.

Atina hükümetinin güvendiği nokta ise Batılı güçlerin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hareketlerini 'benimsememesi'.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal