Türkiye'nin uğraşları sonuç verdi: Mariupol'deki kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi

Rusya’nın saldırdığı Mariupol şehrinde yer alan Azovstal tesislerindeki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi.

08.05.2022-08:58 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-09:52) Türkiye'nin uğraşları sonuç verdi: Mariupol'deki kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi

Rusya ve Ukrayna arasında 74 gündür hız kesmeden süre gelen savaş en çok sivilleri zor durumda bıraktı.

Binlerce sivil yaşadığı topraklardan savaş sebebiyle uzaklaşıp mülteci durumuna düştü.

İki tarafın da karşılıklı ateşkesleriyle sağlanan insani koridorlar meyvesini vermeye başladı.

'Tüm kadın, çocuk ve yaşlılar kurtarıldı'

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, yaptığı açıklamada, Mariupol’deki insani operasyon kapsamında Azovstal’daki tüm kadın, çocuk ve yaşlıların kurtarıldığını açık ve net şekilde söyledi.

Vereşçuk, 'Devlet Başkanı'nın talimatı yerine getirildi, Azovstal'daki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi. Mariupol insani operasyonunun bu kısmı tamamlandı.' açıklamasında bulundu. 


Başkan Erdoğan'ın talebi

Rusya Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine 3 Nisan 2022'de Ukrayna'nın Mariupol kentindeki sivil Ukraynalı ve yabancı vatandaşların tahliyesi için insani koridor açıldığını duyurmuştu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den talebi doğrultusunda Mariupol'daki sivillerin ve yabancı vatandaşların tahliyesinde tam yardım sağlanmasına karar verildiği bildirilmişti. 

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal