Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile özdeşleşen polar 90 bin sterline satıldı!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin kendiyle özdeşleşen haki rengindeki poları, İngiltere'de düzenlenen bir müzayedenin 90 bin sterline satıldığı açıklandı.

07.05.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-15:50) Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile özdeşleşen polar 90 bin sterline satıldı!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Ukrayna ile Rusya arasında süren savaşın ilk gününden bu yana üzerindeki haki rengindeki poları, Ukrayna'ya bağış toplanması hedefiyle bir müzayedede 50 bin sterlinlik açılış fiyatından sonra 90 bin sterline satıldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alan Christie's müzayede evi uyarınca yapılan müzayedede ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gerçekleştirdiği ziyareti esnasında kendisine hediye edilen horoz biçimindeki çömlek sürahisi ve Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko'nun önderliğinde bir Kiev turu da satıldı.

Ben buradan çok daha yüksek teklifler istiyorum

Müzayedeyi yöneten İngiltere Başbakanı Johnson, Zelenskiy'yi "modern zamanların en inanılmaz liderlerinden biri" şeklinde söyleyerek satışa sunulan parçaların önerilen fiyattan daha yüksek bir fiyata gitmesi gerektiğini belirtti. Johnson, "İster Zelenskiy'nin 50 bin sterlinlik poları için teklif veriyor olun, ister Belediye Başkanı Klitschko ile bir Kiev turu için teklif veriyor olun, ben buradan çok daha yüksek teklifler istiyorum. Belediye Başkanı Klitschko ile bir Kiev turu yaptım, güzel bir şehir. Buna değer" şeklinde konuştu. Johnson, "Bu gece Ukrayna'yı destekleyin dostlarım, böylece büyük antik Avrupa başkenti Kiev bir daha asla tehdit edilemez ve Ukrayna bir kez daha bütün ve özgür olabilir." şeklinde konuştu.

Zelenskiy'den Johnson'a övgü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın liderliğinde düzenlenen Ukrayna için 1 milyon sterline kadar ekonomik yardım sağlanmasının hedeflendiği programda öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de video bağlantısı yoluyla konuşma gerçekleştirdi. Zelenskiy, Kiev'e ziyaret gerçekleştiren Johnson'ın "cesur davranışını" övdü.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırıların ardından Ukrayna parlamentosuna konuşan ilk lider olan Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya yaptığı yardımları ve destek çabalarının "yoğunlaştırmaya devam edeceğini" ifade etmişti. Bununla beraber İngiltere Rus güçleri Ukrayna'dan geri göndermek adına ülkeye silah ve yardım iletmişti.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal