Türkiye'nin Stratejik Gücü Fransız Basınında Mercek Altında!

Son yıllarda komşu devletlerle gerçekleştirdiği stratejik iş birliklerinin yanı sıra savunma sanayisinde attığı adımlarla tüm dünyada büyük başarılara imza atan Türkiye, bir kez daha Fransız medyasında gündem oldu.

28.09.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-15:31) Türkiye'nin Stratejik Gücü Fransız Basınında Mercek Altında!

Tüm dünyada çeşitli alanlarda büyük başarılara imza atan Türkiye, Fransız medyasında gündemde yer aldı. 

TÜRKİYE FRANSIZ BASININDA YER ALDI

Fransız Le Figaro gazetesini tam sayfa olarak yayınladığı Türkiye analizinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika hamlelerini inceleme altına alındı.

Türkiye, özellikle son yıllarda birbiri ardına yaptığı stratejik hamlelerle, dünya siyasi arenasında kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye, geliştirdiği yüksek askeri teknolojisi ve savunma sanayisinde yaptığı atılımlarla küresel güç haline gelerek bu sefer Fransız medyası tarafından mercek altına alındı.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI İNCELEMEYE ALINDI

Fransız Le Figaro gazetesi, tam sayfa yayınladığı Türkiye analizinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikasına dair ayrıntılı incelemelerde bulundu. "Türkiye diplomasisinin yeni ufukları" manşetiyle kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin Başkan Erdoğan öncülüğünde izlediği yeni dış politika anlayışına değinildi.

HARİTALI OLARAK ANALİZ EDİLDİ

Türkiye'nin bölgesel varlığını güçlendirdiğine işaret eden Le Figaro, konuya dair haritalı analizleri de okuyucularıyla paylaştı.

Kendine güvenen, soğukkanlı bir dış politika anlayışını benimseyen Türkiye'nin Afganistan'dan Mısır'a Ermenistan'dan Avrupa'ya uyguladığı stratejik hesaplarının incelendiği haritalarda, Türk Ordusu'nun küresel bir oyuncu haline geldiği ifade edildi.

Türkiye'nin yabancı ülkelerdeki askeri varlıklarını paylaşan Le Figaro, bu hamlenin özellikle taviz vermediği Doğu Akdeniz konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlamak için atıldığını söyledi.

İHA VE SİHALAR YOĞUN İLGİ ALTINDA

Türk İHA/SİHA'larının da bölge devletleri tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü gösteren haritada, Türk SİHA'larının savaşların kararını belirleyen mekanizmalar olduğuna bir kez daha dikkat çekildi.

Bir diğer haritalı analizde, Türkiye'nin KKTC ve komşu devletlerden aldığı güç birliğine vurgu yapıldı. Bölgede Türkiye'nin yeni stratejik iş birlikleri oluşturduğuna da yer verildi.

TÜRKİYE ETKİNLİĞİNİ ARTIRDI

Türkiye'nin Karadeniz'de ise Rusya'yı dengelemek için Ukrayna ile yakınlaşmasından bahsedilirken, eskiden Fransız sömürgesi olan Afrika'yla da ekonomik, dini ve diplomatik düzeylerde etkinliğini artırdığına dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal