Tüm Dünya Bunu Birgün Tamamen Öğrenecek! Fransız Le Monde: Türkiye Cezayir'in İlham Kaynağı

Fransız gazetesi Le Monde Türkiye'nin Afrika üzerindeki etkinliğini gündeme aldığı dosya haberinde Cezayir'in ilham kaynağının Türkiye olduğunu manşetlerine taşıdı.

08.07.2021-08:30 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-08:30) Tüm Dünya Bunu Birgün Tamamen Öğrenecek! Fransız Le Monde: Türkiye Cezayir'in İlham Kaynağı

Türkiye-Cezayir ilişkilerine ilişkim bir manşet haber de Le Point'te yer aldı.

Fransız gazetesi Le Monde Türkiye'nin Afrika üzerindeki otoritesini gündeme aldığı dosya haberinde Cezayir'in ilham kaynağının Türkiye olduğunu manşetlerinde yazarak belirtti. 

Ankara'nın bölgesel rolüne dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin gücü ve siyaset kültürü ile Cezayir'i etkilediği belirtildi. 

PEK ÇOK  ALANDA ÖRNEK

Türkiye'de üretilen ithal deri eşyalardan Vahran'daki Bey Sarayı'nın ve Hasan Paşa Camii'nin restorasyonuna ve Marmara Denizi'ndeki ‘’helal’’ turizmdeki sıçramaya kadar Cezayir'in Türklerin cazibesine kapıldığı belirtildi. 

CEZAYİR'İN TÜRKLER İLE İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un ‘’Cezayir'in Türklerle mükemmel ilişkileri var.’’ diye  belirtti.

TÜRKİYE'DEN YATIRIM

Fransız basını çok uzun zamandır sömürge altında tuttuğu Cezayir'in bölgesel yakınlaşmalarını yakından takip ediyor. Türkiye-Cezayir ilişkilerine ilişkin bir haber de Le Point'te yer aldı. Dergiye demeçte bulunan Tebbun, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Türkiye'nin Cezayir'e ‘’siyasi karşılığı olmayan’’ 5 milyar dolara yakın yatırım yaptığına dikkat çekti. 

İki ülke arasındaki ilişkiye dikkat çeken Tebbun, merak edenlerin ‘’konuşmadan önce Ankara'nın Cezayir'deki desteğini birçok yönden görmeleri gerektiğini’’ belirtti.

PARİS'İN KARANLIK SÖMÜRGE GEÇMİŞİ

Fransa'nın Cezayir'i elinde tutmak için verdiği kanlı mücadele her iki ülkede kapanmayacak yaralar açtı.

Dünyaca ünlü Fransız sanatçılar, satırlarına, tablolarına, eserlerine ve beyaz perdeye bu lekeyi yansıtarak geçmiş ile yüzleşmeye çalıştı fakat Fransa hâlâ Cezayir'de soykırıma varan kanlı suçlarına dair sorumluluğu resmi olarak kabul etmemektedir. 

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2017 tarihindeki seçim kampanyası sırasında ülkesinin Cezayir'deki karanlık tarihini ‘’insanlığa karşı suç’’ olarak belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal