Türkiye'nin Sağlık Sistemini Övdü! Oyuncu Gonca Vuslateri: Devletime Laf Etmem

Genç oyuncu Gonca Vuslateri, sağlık problemleri yaşadığı günleri verdiği demeçte anlatarak Türkiye'nin sağlık sistemini övdü.

28.06.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-14:54) Türkiye'nin Sağlık Sistemini Övdü! Oyuncu Gonca Vuslateri: Devletime Laf Etmem

Geçtiğimiz nisan ayında Kovid-19'a yakalanan ünlü genç oyuncu Gonca Vuslateri, hastalık süresinde aynı zamanda bacağına kaynar su dökmüştü. 

Son zamanlarda yaşamış olduğu sağlık sorunları sebebiyle hastanelik olan Gonca Vuslateri, başından geçen o zorlu günleri anlattı.

ZOR BİR SÜREÇTİ

Türkiye'de vaka sayısının yükseldiği dönemde koronavirüse yakalandığını ifade eden genç oyuncu Gonca Vuslateri, ''Aslında dikkatli davranıyordum. Dizi setlerinde de çok iyi tedbirler alınıyordu ama yine de kaçamadım. Zor bir süreçti. Çok halsiz hissediyordum kendimi.'' diye açıklamalarına devam etti.

TENCERE BACAKLARIMIN ÜZERİNE DÖKÜLDÜ

Genç oyuncu Gonca Vuslateri, evde karantinadayken nefesini açmak için kafasına havlu koyup yüzünü buhara tutmak istediğini ifade ederek, ''Kaynar su dolu tencereyi yatağıma koydum. Yatağıma oturmamla birlikte tencere bacaklarımın üzerine döküldü. Saniyesinde yandım ve derim çok büyük hasar gördü. O anda tamamen içgüdüsel olarak ilk müdahalemi yaptım. İnsan hayatta kalmaya çok dirençli bir varlık. Bunu o gün çok daha iyi anladım.'' dedi.

ACİLE GİRENE KADAR BENİMLE KONUŞTULAR

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a demeçlerde bulunan genç oyuncu Gonca Vuslateri, olayın şoku ile ambulansı aramanın aklına gelmediğini ifade etti.

O sırada kontrol için Sağlık Bakanlığı'ndan arandığını ifade eden genç oyuncu Gonca Vuslateri, demeçlerine şu şekilde devam etti:

''Ama tam o sırada beni Sağlık Bakanlığı'ndan aradılar. Beni Kovid-19'dan dolayı kontrol için aramışlar tesadüfen. Telefondaki kadın beni çok sakinleştirdi. 'Adım adım gidiyoruz' deyip, ambulansın gelmesi için beni yönlendirdi. Acile girene kadar da telefonda konuştuk. 6 dakikada ambulans geldi. Ve 35 günlük hastane serüvenim başladı.

TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR SAĞLIK SİSTEMİNE SAHİP

Hastanedeyken herkese söyledim; Türkiye müdahalelerde, tedavilerde çok iyi bir sağlık sistemine sahip. Kovid-19 sürecinde de bunu gördüm. Yurt dışında acilde 6-7 saat bekleyebilirsiniz. Bizde bu konuda çok hızlı müdahale ediliyor. Acile giriş yaptıktan sonra hemen operasyona girdim. Açıkçası iz kalır mı diye hiç endişem de olmadı. Çevremdekiler iz kalır mı diye daha çok endişelendi. Güzellik anlayışım da farklı benim. Obje olarak görmem insanları. Ben insanların manzarasına bakarım.'' dedi.

DEVLET DÜŞMANLIĞIM OLMAZ, OLAMAZ

Genç oyuncu Gonca Vuslateri, Tuba Kalçık'ın, ''Asker bir aileden geliyorsunuz, Gaffar Okkan'la da akrabalığınız var...'' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

''Evet. Dedem de babam da asker benim. Polis olan da çok akrabam var. Babam asker olduğu için o disiplinle yetiştirdi bizi. Küçük yaşlardan itibaren de ülke ve bayrak sevgisini öğretti bize. O yüzden benim devlet makamlarına hiçbir zaman bir düşmanlığım olmaz, olamaz da. Gaffar Okkan da sorunuzda belirtiğiniz üzere akrabamız ve ailemizin içinde önemli yeri vardır. O ailemizin gurur kaynağıdır. Dedemin evinde onun ve dayımın fotoğrafları asılıdır. Vatanını çok seven biriydi Gaffar Okkan. Onun ismi hep yaşayacak.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal