Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri var? 2022 Yangın söndürme uçağı ve helikopter sayısı

Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları devam ederken yangına müdahale eden yangın söndürme uçaklarının, sayıları da merak edildi. Peki, Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri var? İşte 2022 yılı Türkiye'nin yangın söndürme uçağı ve helikopter sayısı..

22.06.2022-01:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-01:05) Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri var? 2022 Yangın söndürme uçağı ve helikopter sayısı

Özellikle yazarlarında etkisini çok fazla gösteren orman yangınlarına müdahalede yangın söndürme uçakları ve helikopterleri kullanılır. Bu kapsamda Türkiyede kaç tane yangın söndürme uçağının ve yangın söndürme helikopterinin olduğunu da vatandaşlar tarafından merak edildi.

TÜRK Hava Kurumu (THK) tarafından yapılan bir açıklama 'Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri var?' Sorusuna yanıt verirken THK'nın söz konusu açıklaması araştırılmaya başlandı.

Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı ve helikopteri var

2022 Yangın söndürme uçağı ve helikopter sayısı

TÜRK Hava Kurumu'nun konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında operasyonel anlamda yönetilen toplamda 20 hava aracının olduğu belirtilirken Türkiye'nin her bölgesinde meydana gelen orman yangınlara ara vermeden müdahale edildiği belirtildi.

THK'nın yazılı açıklamasında bazı basın yayın organlarında, bir çok bölgede meydana gelen orman yangınlarında THK'nin yangın söndürme uçaklarının kullanılmadığına dair iddialara karşılık olarak THK'nin tüm yangınlara daha öncesinden de olduğu gibi Orman Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ihale kapsamında müdahalelere ara vermeden devam edildiği belirtildi.

Şimdilerde Manavgat'ta dahil olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde, 10 bin litre kapasiteli 3 adet Beriev BE -200 amfibik yangın söndürme uçağının, 2 bin 500 litre kapasiteli 15 adet Mi-8 genel maksat helikopterinin, 2 adet de 7 bin 500 litre kapasiteli CH-47 Chinook model genel maksat yangın söndürme helikopterlerinin olduğu aktarılan açıklamada orman yangınları sırasında yangına müdahale eden tüm araçların içerisinde kira yolu ile temin edilen ve THK tarafından operasyonel olarak yönetilen toplam 20 hava aracının olduğu ifade edildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal