Türkiye’nin inanılmaz sırrı: Yozgatlılar aslında İskoç torunu mu?

Türkiye’de yine inanılmaz bir gerçeklik daha ortaya çıktı. Tarih severlerin dikkatini çeken konuyu sizler için hazırladık. İskoç ve İrlanda halklarının atası olan Keltlerin bugünün Yozgatlıları olabilir! M.Ö 2 binli yıllarda İskoçların ataları varsayılan ve Galatların başkenti olan Yozgat hakkındaki tarihsel gerçek oldukça şaşırttı.

12.12.2023-10:47 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-17:34) Türkiye’nin inanılmaz sırrı: Yozgatlılar aslında İskoç torunu mu?

Yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu toprakları, zengin kültürü ve köklü değerleriyle insanlık tarihinin tozlu sayfalarına ışık tutuyor. Öyle ki bu asırlık topraklar doğusundan batısına verimliliğin ve gelişmişliğin de bir sembolü oldu. Peki ya bugün Yozgatlıların aslında İskoç ve İrlandalıların torunu olduğunu söylesek şaşırır mıydınız? İşte, tarih tutkunlarının ufkunu açacak o gerçek...

Anadolu birçok medeniyete ev sahipliği yaptı

Tarihe acımasızlıklarıyla nam salan ve bugünkü İskoç ve İrlanda halklarını oluşturan Keltler, bundan tam 4000 yıl önce ana vatanları olan orta Avrupa'dan önce Macaristan'a ardından Yunanistan'a doğru göç ettiler. Savaşçı ve göçebe bir kavim olduklarından dolayı risk oluşturan Keltler, o dönemler gücünü en üst düzeye taşıyan Roma İmparatorluğu için ciddi bir tehdit unsuru oluşturmaya başladı. Roma'nın bir dönemler en büyük düşmanı olan Galyalılar da Keltlerin akrabasıydı.

Yozgat iskoç mu

Her şey Selçukluların Anadolu’ya adım atana kadar

Barbar topluluklara katlanamayan Roma İmparatorluğu, Keltleri Bitinya Kralı Nikodemes'in arabuluculuğuyla Adapazarı'na yerleştirdi. Bugünkü Bursa- Kocaeli- Sakarya üçgenini kapsayan Bitinya'da kalmak istemeyen Keltler, daha sonra Adapazarı'ndan alınarak bugünkü Yozgat ve Ankara tarafına yerleştirildi. Böylece Bitinya- Selevkos arasındaki bölge için bir tampon rolü üstlenen Keltler, uzun bir süre bu Anadolu topraklarında huzurla yaşadı. Ta ki Selçuklular Anadolu'ya adım atana kadar... 

Yozgatlılar irlanda ve iskoç toru nu mu

Keltlerin genini Yozgatlılar taşıyor

Türklerin baskınlarına karşı koyamayan Keltler, en iyi bildikleri işi yaparak tekrar göç ettiler. Önce Konstantinopolis'e daha sonra tekrar Avrupa'ya yol alan Keltlerin bir kısmı Anadolu'da kalıp asimile oldu ve genleri belki de bugün hala Yozgat'ta yaşıyor diyebiliriz.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal