Türkiye'nin İlk Yerli Bombaatarı Testleri Geçti!

Türk savunma sanayii tarafından tamamen yerli imkanlarla geliştirilen silah sistemlerine bir yenisi daha ekleniyor. 40 milimetre kalibreye sahip Tamburalı Bombaatar'ın testleri başarıyla sonuçlandı.

16.10.2021-16:51 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-17:00) Türkiye'nin İlk Yerli Bombaatarı Testleri Geçti!

Türk savunma sanayisi, güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan hafif silahlar konusunda yeni ve yerli çözümler üretmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilk yerli Tamburalı Bombaatarımız test atışlarını başarıyla tamamladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, son dönemde yürütülmekte olan çalışmalarla pek çok sayıda hafif silah, yerli üreticiler tarafından geliştirilerek güvenlik birimlerimizin envanterine aktarılmaya başlandı. Güvenlik güçleri tarafından gelen geri bildirimlerle daha gelişmiş ürünler ortaya çıkarılırken, operasyon sahasında hissedilen yeni ihtiyaçlar doğrultusunda da farklı çözümlere ve iyileştirmelere gidiliyor.

Türk savunma sanayisinin bu çabaların son örneği ise 40 milimetre Tamburalı Bombaatar oldu.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ, DIŞA BAĞIMLILIĞI SONA ERDİRMEKTE KARARLI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, ‘Silah sistemlerinin tamamında dışa bağımlılığı sona erdirmekte kararlıyız. Birden fazla çeşit mühimmat atabilen ilk çoklu bombaatarımız TG40-BA, ayarlanabilir kızaklı optik nişangahı ve etkili atışlarıyla güvenlik birimlerimizin gücüne güç katacak. Sektörümüzün başarılı temsilcisini tebrik ediyoruz’ ifadeleri yer aldı.

Yeni üretilen yerli bombaatar hakkında ayrıntıları paylaşan Demir, ‘Çoklu bombaatar TG40-BA, TG Savunma tarafından geliştirildi ve kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı. 40 milimetre Tamburalı Bombaatar ile 40x46 milimetre düşük hızlı ve 40x51 milimetre orta hızlı mühimmatlar kullanılabiliyor. Bombaatar, ayarlanabilir kızaklı optik nişangahıyla çatışma bölgesinde 800 metreye kadar etkili atış yapabiliyor’ şeklinde konuştu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal