11.06.2021-18:02 (Son Güncelleme:11.10.2021-09:41)


1

BOZCAADA, ÇANAKKALE

BOZCAADA, ÇANAKKALE

Türkiye’nin en büyük 3. Adası olan Bozcaada turistik anlamda en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Ada denilince ülkemizde akla gelen ilk 3 adadan biri olan Bozcaada, rengarenk çiçekli taş binaları, yöresel pazarları, hediyelik eşya alınabilecek çarşıları, yöresel yemekleri ve tap taze ürünlerle hazırlanmış kahvaltıları ile az bir bütçe ile çok fazla şeye sahip olabilirsiniz. Eski Rum evlerinin mimarisine hayran kalan ziyaretçiler, tertemiz sahilleri ile şirin bir adada olan Bozcaada’ya hayran kalmamak mümkün değil. Göze hitap eden rengarenk çiçeklerle kaplı eski Rum evleri, kiliseler ve mimari yapılar görülmeye değer nitelikte. Masmavi plajları ise deniz, kum ve güneş tatili yapacaklar için oldukça ideal.



2

GÖKÇEADA

GÖKÇEADA

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada aynı zamanda dünyada su probleminin neredeyse hiç görülmediği noktalardan biri. Büyük bir yerleşim yeri olan Gökçeada, turistik tesis bakımından Bozcaada ve diğer adalara oranla daha fakirdir. Turistlerin pek fazla tercih etmediği bir ada olan Gökçeada’da kalabalıktan uzak tatil yapılabilecek en güzel adalar arasında yerini alır. Rum evleri, mimarisi, masmavi denizi ve yemyeşil ormanlarıyla iyi ki de bu adaya çok kişi gelmiyor diyebileceğiniz bir tatil bölgesidir.



3

CUNDA ADASI

CUNDA ADASI

Ali Bey Adası olarak da bilinen Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki ada, küçük ancak tatilciler tarafından en çok tercih edilen adalardan biridir. İstanbul’a yakın olmasından dolayı hafta sonu tatili yapılabilecek Cunda Adası, kafa dinlemek isteyenler ve gastronomi severlerin en çok tercih ettiği tatil mekanlarındandır. Ayvalık Adalar grubunu içerisinde yaz-kış en çok tercih edilen Cunda Adası, dar sokakları, butik otelleri, masmavi denizi ve kafeleriyle ünlüdür. Dar sokaklarındaki Rum evleri restore edilerek turistik tesis olarak hizmet veriyor. Yerli ve yancı turistlerin yaz-kış fark etmeksizin tercih ettiği Cunda Adası aynı zamanda bölgeye özgü zeytinyağlılarının ve balıklarının da tadına bakabilirsiniz.



4

SEDİR ADASI

SEDİR ADASI

Marmaris’in en güzel adalarından biri olan Sedir Adası, turistler arasında Kleopatra Adası olarak biliniyor. Kleopatra için getirilmiş beyaz kumlarıyla ünlü bir ada olan Sedir Adasına tekne ile ulaşabiliyorsunuz. Sedir Adası adını eskiden adada bolca bulunan ancak günümüzde hiç kalmamış olan Sedir ağaçlarından almıştır. Mavi ve turkuaz rengindeki denizi ve sapsarı kumu en dikkat çekici özelliklerinde. Marmaris’in girişinde yer alan Sedir Adası, bakir koylardan oluşmasından dolayı tatilciler tarafından da çokça tercih ediliyor. Sedir Adasında kumlara terlikle veya herhangi bir ayakkabı ile basmak yasak. Bunun nedeni de kumları çok özel olmasıdır.



5

KALEM ADASI

KALEM ADASI

İzmir’de en çok tercih edilen adalardan biri olan Kalem Adası, İzmir’in Dikili ilçesinde bulunuyor. Türkiye’nin en güzel turistik adalarından biri olan Kalem Adası, birçok insan tarafından bilinmiyor. Cam gibi şeffaf denizi ve turkuaz sahilinden dolayı Ege Denizi’nin Maldivleri olarak adlandırılıyor. Kalem Adasında deniz, kum ve güneşin yanı sıra su sporları da yapılabiliyor. Cam gibi şeffaf denizinden dolayı özellikleri dalgıçların uğrak noktası olan Kalem Adası, turistik tesisler noktasında da oldukça zengin. İzmir’deki diğer turistik alanlara göre oldukça sakin olan Kalem Adası, yazın tercih edebileceğiniz adalar arasında yer alabilir.



6

AVŞA ADASI

AVŞA ADASI

İstanbul’dan deniz otobüsüyle ulaşılabilen Avşa Adası doğal güzellikleri açısından oldukça zengin diğer turistik bölgelere göre daha sakin olan Avşa Adası’nın huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin de en çok tercih edeceği tatil mekanlarından biri. Diğer adaşlara ve tatil beldelerine göre daha ekonomik ve hesaplı olan olmasından dolayı tatilcilerin ilk tercihi oluyor. Adanın koylarında gezmek için arabayla gitmeniz öneriliyor. Konaklama için pansiyon ve otellerin yanı sıra evde kiralayarak da tatilinizi yapabilirsiniz.



7

MARMARA ADASI

MARMARA ADASI

İstanbul’a yakın adalardan biri de Marmara Adası’dır. Kış aylarına nispeten yaz aylarında kalabalık olan Marmara Adası, son zamanlarda tatilciler tarafından çokça tercih ediliyor. Gökçeada’dan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci adası olan Marmara Adası, İstanbul’a yakın en güzel tatil mekanlarından. Marmara Adası temiz denizi ve huzurlu atmosferiyle öne çıkıyor. Tatil için en uygun zamanlar mayıs-eylül arasındadır. Marmara Adası’nın merkezinde yer alan Kole Plajı en sevilen plajlarından biridir. Berrak suları, uzun ve kumlu plajıyla deniz tatili için oldukça uygun bir adadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR