Türkiye'nin En Soğuk Yerinde Sıcaklık Eksi 26,6 Derece Ölçüldü, Akarsu Ve Göller Buz Tuttu

Kışın iyice gelmesiyle birlikte soğuk hava dalgası tüm yurtta kendisini hissettirmeye başladı. Yurdun bazı kesimlerinde yollar kapanırken bazı kesimlerinde de buzlanmalar meydana geldi. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

23.12.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-15:50)

Sivas'ta dün gece hava sıcaklığı sıfırın altına düştü ve sıcaklık 26,6 derece santigrat olarak  ölçüldü. Şehir, Türkiye'nin en soğuk ili olma özelliğini gösterirken Serpincik Göleti'nin yüzeyi ve Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri de feci halde  buz tuttu. Sivas'ta kar yağışı yerini soğuk hava dalgasına  bıraktı, kent yakınlarında bulunmakta olan  Serpincik Göleti'nin yüzeyi tamamen buzla kaplandı. İmranlı ilçesi ise sıcaklık eksi 26,6 derece ölçülerek  Türkiye'nin en soğuk yeri oldu. DHA'nın yapmış olduğu  haberine göre, Sivas'ta belirli aralıklarla etki göstermekte olan kar yağışı, yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. Birkaç gündür sıfırın altında seyreden sıcaklıklar, vatandaşın hayatını büyük ölçüde  olumsuz etkiledi.

KIZILIRMAK NEHRİ BUZ TUTTU

Hava sıcaklığının sabah saatlerinde sıfırın altında 14 derece olarak ölçülmüş olduğu kentte, Karşıyaka Mahallesi yakınlarında bulunmakta olan Serpincik Göleti'nin yüzeyi tamamen buz tuttu.Kent merkezine 9 kilometre uzaklıkta bir mesafede bulunmakta olan gölet, adeta beyaz bir örtüyle kaplandı. İlgi çekmekte olan göletin buzla kaplanmış olan hali havadan dron yardımı ile yapılmış olan çekimle  görüntülendi. İmranlı ilçesinde ise hava sıcaklığı Meteoroloji verilerine göre sıfırın altında 26,6 derece olacak şekilde ölçüldü. 23 Aralık günü itibarıyla İmranlı, Türkiye'nin en soğuk yeri olarak belirlendi. İlçeden doğmakta olan ve bin 355 kilometre olan uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümleri de buzlarla kaplandı. Sivas'tan doğup, Karadeniz'e dökülmekte olan Kızılırmak'ın Esenyurt Mahallesi civarında olan bölümlerinde suyun yüzeyinde buzlar meydana geldi.

kızılırmak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal