Türkiye’nin en hızlı metrosu açılıyor: 24 dakikada İstanbul Havalimanı'na gidebilecek

Türkiye’nin en hızlı metrosu Pazar günü açılıyor. 8. Durağın bulunduğu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakika sürecek.

20.01.2023-09:18 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:42) Türkiye’nin en hızlı metrosu açılıyor: 24 dakikada İstanbul Havalimanı'na gidebilecek

Türkiye’nin en hızlı metrosunun olacağı hat Pazar günü hizmete giriyor. Toplamda 8 istasyonun yer aldığı hat dahilinde, Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na gidiş süresi 24 dakika olacak. Yapı itibariyle diğer metrolardan ayrılan istasyonda farklılıklar dikkatleri üstüne çekiyor. Günlük 800 bin yolcu hizmet vermesi bekleniyor

Yeni metro hattının açılacağı Pazar gününden itibaren İstanbul Havalimanı’nın ulaşım yükü de hafifleyecek. Yeni hat günlük 800 bin yolcuya hizmet verecek. Yolcuların metroya rahat geçebilmesi için giriş bölümünde 20 turnike bulunmakta. İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı 34 kilometre uzunluğunda. Önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu 37,5 kilometreyi bulacak.  

Uçağın içindeymiş hissi veriyor

Havalimanı metro hattında, peronlarda paks diye ifade edilen peron ayırıcı kapı sistemleri mevcut. Araç perona gelip park pozisyonu aldıktan sonra kapı devreye giriyor. Yolcuların güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlanıyor. Metro hattının bekleme alanları da havalimanlarını aratmayacak şekilde tasarlandı. Koltuklar uçak koltuğu şeklinde tasarlandı, bilgi ekranları ise uçak penceresi şeklinde dizayn edildi.

Türkiye'nin en hızlı metro hattı

Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattı pazar günü hizmete girecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı, pazar günkü açılışın ardından hizmete başlayacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal