Türkiye'nin Doğu’su kar yağışına teslim oldu. Soğuk havaya karşı yetkililerden uyarı geldi!

Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli gibi Türkiye'nin doğu bölgelerinde gece saatlerinde etkili olan soğuk hava ve rüzgar, kar yağışına neden oldu. Erzurum'da termometrelerin 1 dereceyi gösterdiği bu soğuk gecede, rüzgarın etkisiyle birlikte kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı meydana geldi.

23.02.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-14:31)

Gece boyunca devam eden yağışın ardından özellikle kentin yüksek bölgeleri beyaz bir örtü ile kaplandı. Yağışın etkisiyle bazı araçlar, parklar ve bahçeler beyaza büründü. Soğuk hava nedeniyle bazı kaldırım ve yollarda buzlanma meydana geldiği bildirildi. Soğuk hava koşullarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Kars, Ardahan Tunceli…

Kars'ta da benzer bir durum yaşandı. Dün gece başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ederek şehri beyaza bürüdü. Yağışın ardından oluşan buzlanma nedeniyle belediye ekipleri, tuzlama çalışmalarına başladı.

Ardahan'da da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kentin genelinde beyaz bir görüntü oluşurken, buzlanma nedeniyle belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde de kar yağışı etkisini gösterdi. Karla kaplanan cadde ve sokaklarda belediye ekipleri kar temizleme çalışmalarını gerçekleştirdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal