Bir parti daha elendi: 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmama kararı alan parti sayısı yükseliyor!

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmama kararı aldığını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) resmi olarak bildiren parti yetkilileri, seçimlere katılmama kararını içeren dilekçeyi YSK'ye sundu.

23.02.2024-10:22 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-12:52) Bir parti daha elendi: 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmama kararı alan parti sayısı yükseliyor!

İnternethaber.com’da paylaşılan habere göre, 27 Ocak'ta gerçekleştirilen kura çekiminde 29. sırada yer alan Genç Parti, seçimlere katılmama kararı alarak, oy pusulasındaki yerini belirleme hakkını kullanmayacak. Daha önce Yenilik Partisi'nin de aynı kararı almasıyla birlikte, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi parti sayısı 34 olarak belirlendi.

Sebebi açıklanmadı

Genç Parti'nin aldığı bu kararın arkasında hangi nedenlerin yattığı konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, partinin içindeki görüş ayrılıkları ve stratejik tercihlerin bu kararı etkilediği iddia ediliyor. Bu gelişme, seçim sürecine katılan partilerin stratejik değerlendirmeler yapma sürecini de etkileyerek, siyasi dinamikleri önümüzdeki günlerde şekillendirecek gibi görünüyor. Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacak olan Genç Parti'nin, önümüzdeki dönemdeki siyasi hedefleri ve planları da merak konusu olarak öne çıkıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal