TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt nereli ve kaç yaşında? Veysi Kurt biyografisi ve kariyeri

TCDD Genel Müdürü koltuğunun yeni sahibi olan Veysi Kurt, arama motorlarında araştırılan isimlerden birisi oldu. Veysi Kurt’un hayatı ve bundan önceki kariyeri merak ediliyor. Peki TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt nereli ve kaç yaşında? İşte Veysi Kurt biyografisi ve kariyeri…

23.02.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-10:24)

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü görevine atanan Veysi Kurt’un hayatı ve kariyeri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Veysi Kurt’un daha önce hangi görevlerde bulunduğu da ayrı bir merak konusu olarak dikkat çekiyor. Peki TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kimdir? Veysi Kurt nereli ve kaç yaşında? 

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt kimdir?

Veysi Kurt, 1964 yılında Mardin'de dünyaya gözlerini açtı. Eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde adım attı ve 1983 yılında bu bölümden başarıyla mezun oldu. Mezuniyetinin ardından aynı yıl Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde göreve başlamıştır.

Veysi Kurt

Kurt, uzun yıllar boyunca TCDD çatısı altında çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Mühendislikten Şube Müdür Yardımcılığı'na, Şube Müdürlüğü'nden Hareket Daire Başkan Yardımcılığı'na, Hareket Daire Başkanlığı'ndan TCDD Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcılığı'na kadar önemli pozisyonlarda bulundu. Ayrıca, 2006 yılında bir dönem Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

2016 yılında TCDD Taşımacılık AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten üstlenen Kurt, 2017 yılında bu görevi asaleten devraldı. Ancak, 2019 yılında görevden alındı. 

Veysi Kurt, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren TCDD Genel Müdürü görevini yürütecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal