Türkiye'nin Coğrafi Yapısı Japon Elektronik Devi Kaga'yı Cezbetti

Japonya’nın elektronik parça üreticisi olan Kaga Electronics şirketi, üretiminin Çin ve Güneydoğu Asya'dan olan kısmını Türkiye’ye taşıyor.

27.12.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-16:30) Türkiye'nin Coğrafi Yapısı Japon Elektronik Devi Kaga'yı Cezbetti

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye’nin stratejik konumunu göz önünde bulundurarak üretiminin önemli bir kısmını buraya taşıyor. 

Türkiye’de yeni bir fabrika kurmayı düşünen firma, baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını taşıyacak. Nikkei Asia’nın haberine göre, Türkiye’de klima parçalarını da üreten Kaga Electronics, burada buracağı yeni fabrikayla baskılı devre kartı üretimini gerçekleştirecek. 

TÜRKİYE’NİN STRATEJİK KONUMUNDAN FAYDALANACAK

Elektronik parça üreticisi Kaga Electronics şirketi, yeni yılda yeni tesisini devreye sokarken mevcut tesisle birleştirilmesi bekliyor. Böylelikle Türkiye’nin sahip olduğu stratejik konumundan faydalanarak Orta Doğu ve Avrupa’dan gelen siparişlerini artırmayı hedefliyor. 

MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Kaga Electronics şirketi kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye’ye yapılacak olan yatırımın milyonlarca doları bulacağı ifade edilirken üretim kapasitesinin ise kademeli olarak artırılacağı öğrenildi. 


Japon elektronik üreticisi, daha önce devre kartlarını Asya’da üretiyordu. Asya’da tedarik zincirinde yaşanan zorluklar nedeniyle firma müşterileri üretim ve montajlama işlemlerinin tek bir fabrika üretilmesini talep etmişti. 

ŞİRKET SATIŞ RAKAMINI 3 KATINA ÇIKARMAK HEDEFLİYOR

Şirket, Türkiye’nin stratejik konumu dolayısıyla Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına tedarik sağlaması kolaylığıyla yeni üretim üssünden faydalanmayı amaçlıyor. 

Elektronik parça üreticisi Kaga’nın Türkiye üzerinden elde ettiği satış rakamı yaklaşım olarak 8,7 milyon dolar olurken, şirket ilerleyen zamanlarda bu fiyatı üç katına çıkarmayı hedefliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal