Dünyaca Ünlü Yatırım Gurusu Açıkladı: Türkiye’ye Yatırım Yapmaya Devam Edeceğiz

Dünyada ‘Yatırım Gurusu’ olarak bilinen Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius Türkiye'de yapmış olduğu ve gelecekte de yapmaya devam etmeyi planladığı yatırılmara ilişkin açıklamlarda bulundu. İşte detaylar.

22.12.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-18:01)

Dünyada ‘Yatırım Gurusu’ olarak bilinen Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius Türkiye'de yapmış olduğu ve gelecekte de yapmaya devam etmeyi planladığı yatırılmara ilişkin açıklamlarda bulundu. Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius 'Biz Türkiye’ye yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz hiçbir şekilde elimizde olanı satmıyoruz. Hükümetin son attığı adımlar iyi bir adımdı' şeklinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius katıldığı bir TV programında Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 'Döviz endeksli TL mevduat!' (Kur korumalı TL mevduat) sistemi üzerinde çarpıcı açıklamalara imza attı.

YATIRIM GURUSU MOBIUS: HÜKÜMET SON DERECE İYİ BİR ADIM ATTI

Dünyada 'Yatırım Gurusu' olarak bilinen Mobius, yeni ekonomik önlem paketinin TL'nin değer kaybı açısından oldukça olumlu bir adım olduğunun altını çizerken, Türkiye de ihracat piyasasının önemine vurgu yaptı.

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius Mobius, 'Biz Türkiye'ye yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde elimizde olanı satmıyoruz' şeklinde ifadeler kullandı. 'Hükümetin son attığı adım iyi bir adımdı. Çünkü insanlara yardımcı oluyorlar ve TL'nin değer kaybı açısından iyi bir adım oldu. Rekabetçi kur ihracatçılara yardımcı oluyor. Aynı zamanda turizme de yardımcı olacak bir şey'dedi. 'Çok fazla negatif bir şey yok.Mesela ihracat yapan bir şirkete yatırım yapıyoruz. Rekabetçi kur o şirkete yardımcı oluyor. Geliri dolar veya euro cinsinden ama gideri TL cinsinden mi bunu değerlendiriyoruz' ifadelerini kullandı.

DÜNYA İHRACAT PİYASASI KAPATILMASI OLUMSUZ OLUR

'Türkiye için en büyük makro risk dünyada ihracat piyasasının kapatılması olur. Covid-19'un tekrar üretime engel olması da diğer bir risk olabilir' şkelinde konuştu. 'Türkiye en likit piyasalardan biri olarak önem verdiğimiz bir ülke olmaya devam edecek' dedi.

ÖZSERMAYE KARLILIĞI YÜKSEK ŞİRKETLERİN HİSSELERİ TERCİH EDİLEBİLİR

Yatırımcılara bazı önemli tavsiyelerde de bulunan Mobius, 'Özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin hisselerinin alınması gerekli' dedi. 'Altın da öneririm, belki portföyünüzün yüzde 10'nu altın olmalı ve eğer eviniz yoksa ev almanızı tavsiye ederim. Altın iyi performans sergilemeye devam edecek, kısa vadede kazanç beklemeyin' ifadelerini kullandı.

FED'İN FAİZ ARTIRMASININ KISA VADELİ OLUMSUZLUKLARI OLUR

Dünyaca ünlü yatırımcı, 'ABD'de enflasyon inanılmaz arttı ve bu da beklenen bir şeydi. Fed yüksek ihtimalle faizleri arttıracaktır, kısa vadeli olumsuz etkileri olabilir' şeklinde ifadeler kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal