Türkiye'nin çabaları sonuç verdi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba bugün Türkiye'ye geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile görüşmek üzere bugün Türkiye'ye gelecek. Dün, bakan Çavuşoğlu kritik toplantının 10 Mart Perşembe günü Antalya'da gerçekleşeceğini duyurmuş ve 'Barış ve istikrar yönünde önemli bir adım atılmasını umuyoruz' demişti.

09.03.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-11:15)

Tüm dünyanın gözü bu hafta Türkiye'de olacak. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlikte üst düzey ilk temas Antalya'da gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke dışişleri bakanlarının yarın Türkiye'de bir araya geleceğini söyledi.

Türkiye her iki ülkeyle de diyalog kurabilen nadir ülkelerden biri. Diplomasideki bu avantaj masaya da yansıyacak.

İki ülkenin dışişleri bakanları bu süreçte ilk olarak Türkiye'de bir araya gelecek. Görüşmenin adresi Antalya aynı zamanda Diplomasi Forumu'na da ev sahipliği yapacak. Diplomasi kanallarının açık olduğu buradan verilecek mesajla tüm dünyaya duyurulacak.


Antalya iki milletin barış içerisinde yaşadığı kentlerden biri

Antalya, birçok ülke için turizmin başkenti hem Rusların hem de Ukraynalıların en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak bilinmekte. Kent genelinde yerleşik yabancıların çoğu Ukraynalı veya Rus vatandaşı. Bu durum Antalya'yı iki milletin barış içinde yaşadığı kentlerden biri olarak gösteriyor.

Kuleba'dan açıklama

Görüşmeye ilişkin konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "10 Mart'ta yapılması planlanan görüşme öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleşecek" dedi.

Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba arasında Antalya Diplomasi Forumu vesilesiyle merkla beklenen görüşmeyi doğrulamıştı. Mariya Zaharov, Türkiye'nin girişimleri sonuç verdi diye belirterek, ''Türkiye'nin girişimleriyle Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesi sırasında varılan anlaşmaya göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba arasında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla görüşme planlanıyor' açıklamalarında bulunmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal