Türkiye’nin 56 ilinde kar ve sağanak yağış görülecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncel hava durumu raporuna göre, 56 ilde sıcaklıklarda hissedilir derece de düşüşler yaşanacak ve birçok kentte kar ve sağanak görülecek. Ege Bölgesi, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki illerde sağanak yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul için ise sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi. 12 Aralık Salı günü güncel hava durumu işte detaylar...

12.12.2023-09:25 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-17:38) Türkiye’nin 56 ilinde kar ve sağanak yağış görülecek!

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile yarın (Salı) Kıyı Ege, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde kar bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesine sağanak yağış uyarısı

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Mersin, Adana, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerimizde Güncel Hava Durumu
Marmara Bölgesi

Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 2°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

İstanbul 7°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 2°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 8°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

Ege Bölgesi

Kıyı Ege'nin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 6°C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 7°C, 15°C Yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA 6°C, 12°C Yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkiinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA 11°C, 17°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya 11°C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 12°C, 16°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MERSİN 12°C, 18°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ankara 6°C, 8°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ÇANKIRI 6°C, 11°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR 2°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 2°C, 8°C Parçalı çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu

Batı Karadeniz Bölgesi

Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU 3°C, 11°C Öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

DÜZCE 5°C, 13°C Öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

KASTAMONU 4°C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 7°C, 11°C Öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA 8°C, 10°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

SAMSUN 11°C, 14°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT 8°C, 10°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON 12°C, 16°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal