Türkiye'den Ayrılan Honda'dan Çalışanlarına Rekor Tazminat!

İki sene önce İngiltere ve Türkiye’deki fabrikalarını kapatma kararı almıştı. Honda’nın Gebze Çayırova’da bulunana Türkiye fabrikası, sadece Civic modellerini üretmekteydi. Eylül ayında Honda Türkiye, banttaki son aracını indirmişti.

02.10.2021-18:02 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-18:15) Türkiye'den Ayrılan Honda'dan Çalışanlarına Rekor Tazminat!

Türkiye’deki araç monaj fabrikalarını kapatan Honda, işsiz kalan çalışanlarını mağdur etmedi. Çalışanlarına yüklü miktarlarda tazminatlar ödeyerek ülkeden ayrılan Honda ayrıca, 10 yılı dolduran çalışanlarına 48 maaş, 10 yılı dolduramayanlara ise 40 maaş verdi.

En Kocaeli gazetesinden Talha Yıldırım'ın yaptığı habere göre, Honda Türkiye’den ayrılırken çalışanlarını görülmemiş tazminatlarla memnun etti.

Honda, iki sene önce İngiltere ve Türkiye’deki fabrikalarını kapatma kararı almıştı. Honda’nın Gebze Çayırova’da bulunana Türkiye fabrikası, sadece Civic modellerini üretmekteydi. Fabrikanın kapatılma tarihi olan 2021 yılı Eylül ayında Honda Türkiye, banttaki son aracını indirdi ve üretim sistemini kapattı.

1997 senesinden bu yana tam 24 yıldır Kocaeli'nde faal olarak üretim yapan ve bir süre önce de Mehmet Rüştü Başaran’ın sahibi olduğu Habaş Grubuna satılmıştı. 24 yıldır kesintisiz üretim yapan Honda Türkiye fabrikası, yöneticileri ve çalışanları için veda programı düzenledi. Çalışanları için her ayrıntıyı düşünen Honda firması çalışanlarının takdirini topladı.

HER ÇALIŞANA KIDEM + 8 MAAŞ

30 Eylül 2021 tarihi itibariyle 1200 çalışanına kıdem tazminatı ödemesi yapan Honda Türkiye, ödemesini yaptığı kıdem tazminatlarının yanında, işçilerin işine son verdiği için 8 maaş tutarındaki ihbar tazminatını da ödedi.

VEDA MÜNASEBETİYLE 1 CUMHURİYET ALTINI+1 MAAŞ

Honda yaptığı bu ödemelerle sınırlı kalmadı. Bütün çalışanlarına veda sebebiyle birer tane Cumhuriyet altını hediye etti. Cumhuriyet altınları özel yaptırılan hatıra kutularının içine konuldu. 

ÇALIŞMA SÜRESİ 10 YILDAN FAZLA İSE 48 MAAŞ ÖDENİYOR

Habere göre, ‘Daha önce “çılgın kapanış” adı altında tüm çalışanlarına kapanış tazminatı vereceğini duyuran Honda, 10 yılını doldurmayanlara 40, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş vereceğini duyurmuştu. Kimi çalışanlar 48 maaşlık kapanış tazminatının bir kısmını geçtiğimiz iki yıl içinde parça parça alırken, kapanış günü de kalanlar ödendi.’

DEVLET ÖDENEN TAZMİNATTAN YÜZDE 30 VERGİ ALIYOR

Honda Türkiye’de çalışan bir işçinin ortalama 6 bin lira maaş aldığı düşünülürse, her bir çalışan için verilen kapanış tazminatı yaklaşık olarak 300 bin TL’yi buluyor. Fakat devlet bu paradan yüzde 30 civarında bir kısmını vergi kesiyor. Honda’nın bu kadirşinas vedasından devlet de memnun denebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal