Türkiye'den ABD'de F-35 Hamlesi

Türkiye, F-35 savaş uçağı programında var olan haklarını korumak için ABD'de yapacağı girişimlere ilişkin stratejik ve hukuki danışmanlık hizmeti almak adına uluslararası hukuk firması Arnold&Porter ile anlaşmaya imza attı.

19.02.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-11:25) Türkiye'den ABD'de F-35 Hamlesi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ortaklarından SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programında olan haklarını muhafaza etmek için ABD'de gerçekleştireceği girişimlere yönelik stratejik ve hukuki danışmanlık hizmeti alabilmek için uluslararası hukuk firması Arnold&Porter ile anlaşmaya imza attı.

Uluslararası hukuk firması Arnold&Porter ve SSTEK arasında imza atılan anlaşma, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programında kalmasını temin etmekten ziyade, bugüne dek doğan haklarının aranmasına ilişkin hukuki danışmanlık hizmetlerini barındırıyor.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili daha önceki açıklamalarında, Türkiye'nin F-35 programının kapsamından çıkarılmasını "tek taraflı ve hukuksuz" olarak değerlendirmiş ve ülkenin haklarının muhafaza etmesi hususunda ne gerekiyorsa yapılacağı belirtilmişti.

Türkiye'nin program dışında tutulması ile resmi bir şekilde teslimatı yapılan uçaklar fiilen teslim edilmedi ve bunların bedellerinin de geri ödemesi yapılmadı. Anlaşma, bu çerçevede "Türkiye'nin hukuki haklarının peşinde olacağı" ifadesi doğrultusundaki teşebbüslerin bir parçası olarak uygulamaya kondu.

Türkiye'nin programa geri dönmesi ya da dışında tutulması da bu teşebbüsten bağımsız değerlendirme ile kararlara bağlı bir şekilde değerlendirilecek.

SSTEK, havacılık, savunma, uzay ve anayurt güvenliği bölgelerinde çalışma yapması için kuruldu. Bu kapsamda firma, mevcut kamu ile özel sektör şirketleriyle koordineli bir şekilde çalışarak, Türk savunma sanayisinin teknoloji, hizmet, ürün, yetenek ile kapasitesinin artırılmasını amaçlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal