Türkiye'de Yaş Ortalaması İşte Bu Sayede Artmış!

Bir takım rutin davranışlar hayatımıza girmeye başladı ve ülkemizde insan ömrü uzadı. Uzmanlar açıkladı Türkiye de ortalama yaşam süresi işte bu sebeple attı. Bu organa iyi bakın çünkü onun sayesinde uzun yaşayabilirsiniz.

28.11.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-10:49)

Bu organa iyi bakın çünkü onun sayesinde uzun yaşayabilirsiniz. Bir takım rutin davranışlar hayatımıza girmeye başladı ve ülkemizde insan ömrü uzadı. Uzmanlar açıkladı Türkiye de ortalama yaşam süresi işte bu sebeple attı. 

UZUN YAŞAM SIRRI

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Türkiye'de ortalama yaşam süresi 75. Artık insanlar her zamankinden daha uzun yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünyada ortalama yaşam süresi, 1960'lardan beri hızla artmakta. Türkiye'de ortalama yaşam 1990'lara göre 10 yıl daha fazla Türkiye'deki kadınlar ortalama 78 yıl, erkekler ise 72 yıl yaşamaktaydı.

MUTLAKA SPOR YAPIN

Haftada en az 200 dakika orta seviyeli egzersiz yapmalısınız. Akşam yemeklerinden sonra yapacağınız yürüyüş gibi aktiviteler de çok işe yarar. yürüyüş yapmak yüzmek tempolu hafif koşular olabilir. Sabahları uyanmak için bir nedeninizin ve hayatta bir tutkunuzun olması yaşamınıza 7 yıl kadar katabilir. Bu işiniz, özel hobiniz bile olabilir. Herkes strese maruz kalır. Stresi, dinlenmek ve üstünüzdeki basınçtan kurtulmak için her gün kısa bir zaman ayırarak azaltabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal