Türkiye'de ve Dünyada internet kullanım oranları açıklandı, işte internette en çok vakit harcadığımız uygulamalar!

We Are Social, Türkiye’de internet kullanımına genel bir bakış isimli raporunu yayımladı. Buna göre ülkemizdeki internet ve sosyal medya alışkanlıkları ve kullanım şekilleri ortaya çıktı. Birçok istatistiğin yer aldığı rapora dair detaylar haberimizde…

08.04.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-14:18) Türkiye'de ve Dünyada internet kullanım oranları açıklandı, işte internette en çok vakit harcadığımız uygulamalar!

Giderek dijitalleşen dünyamızda her geçen gün yeni teknolojik özellikler ve aletler meydana çıkıyor. Bu bağlamda araştırmalar ve raporlar da sunuluyor. Söz konusu raporlarda Türkiye’ye dair de ilginç veriler yer alıyor. Öncelikle dünya genelinde verilen oranlara bakılacak olursa:

Günümüzde 5,22 milyar insan aktif olarak cep telefonu kullanıyor. Yani toplam dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 66,6’sı aktif kullanıcı.

Yaklaşık 5 milyar kişi internet kullanıcısı

Geçtiğimiz sene ölçülen değerlerde dünyada internet kullanan kişi sayısı 4,66 milyar olarak açıklandı. Bir önceki seneye göre bu oranda yüzde 7,3’e varan bir yükseliş görülüyor.

Türkiye'de ve Dünyada internet kullanım oranları açıklandı, işte internette en çok vakit harcadığımız uygulamalar!

Dijital dünyada şu anda en çok öne çıkan konu sosyal medyada ise kullanım her geçen gün akıl almaz derecede artıyor. Geçen sene dünyada 3,71 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyorken bu sene bu sayı 4,20 milyar olarak açıklandı yani dünya nüfusunun yüzde 53’ü sosyal medya kullanıcısı.

Türkiye’de toplam internet kullanıcı sayısına baktığımızda ise yüksek bir sayıyla karşılaşıyoruz. Ülkemizde toplamda yaklaşık 70 milyon insan internet kullanımına sahip. Bu da toplam nüfus içerisinde yüzde 82’lik bir orana tekabül ediyor. Söz konusu internet kullanıcılarındaki yıllık değişim yüzde 5,9 yani 3,9 milyon olarak açıklanırken, internet kullanıcılarının internet üzerinde harcadığı zaman yüzde 0,6’lık artışla 8 saat olarak hesaplandı. 

Peki ülkemizdeki internet kullanıcıları internette neler yapıyor?

Türkiye’deki vatandaşlar bir günde ortalama 7 saat 29 dakikayı internette harcıyor

Bu saatin 2 saat 51 dakikası sosyal medyada,

 3 saat 4 dakikası televizyonda,

1 saat 21 dakikası farklı müzik dinleme uygulamalarında,

58 dakikası ise oyunlarda geçiyor.

Türkiye'de ve Dünyada internet kullanım oranları açıklandı, işte internette en çok vakit harcadığımız uygulamalar!

Mobil internet ne kadar kullanılıyor?

Mobil cihazlar sayesinde internette geçirdiğimiz ortalama süre tam olarak 4 saat. Mobil internet kullanan kullanıcıların sayısı 58,23 milyon olurken, bu sayı toplamda internet kullanıcılarının yüzde 94’ünü oluşturuyor. Bu kullanımın yüzde 93’ü akıllı telefonlarla gerçekleştirilirken, farklı türde telefonlarla internete ulaşanların oranı yüzde 2.

Bir diğer konu ise internet hızları

Ülkemizde kullanıcıların şikayetçi olduğu bir diğer konu ise mobil internette yaşadıkları hız problemleri. Buna göre Türkiye’nin mobil internette ortalama indirme hızı 34,79 MBPS. Bu senenin Ocak ayında 2021 yılının Ocak ayına göre ortalama mobil internet bağlantı hızında yüzde 0.6 yükseliş yaşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal