Türkiye'de üniversite okuyan Malili genç ülkesindeki yoksulların umutlarını yeşertti

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun Türkiye Diyanet Vakfı Mali Fahri Temsilcisi Abdulkadir Karabinta, ''Türk halkı din,dil ve renge bakmadan herkese yardım etmeye çalışıyor.'' dedi.

11.04.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-11:53) Türkiye'de üniversite okuyan Malili genç ülkesindeki yoksulların umutlarını yeşertti

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) sağlamış olduğu bursla üniversite eğitimini Türkiye'de tamamlamış olan Malili Abdulkadir Karabinta, ülkesine döndükten sonra yürüttüğü temsilcilik göreviyle ülkesindeki yardıma ihtiyacı olan ve eğitim almak isteyen gençlere bu konuda yardımcı oluyor. Segou'da doğmuş olan Karabinta, Ortaokulda okumuş olduğu Osmanlı Devleti ve Türkiye ile ilgili kitaplardan oldukça etkilendi. Bu sebeple üniversite eğitimini Türkiye'de almaya karar veren Karabinta, liseyi dereceyle bitirip Türkiye Diyanet Vakfının Mali'de düzenlediği mülaka ve sınava girdi. Bu sınavlardan başarılı olup sonrasında 2011 Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitimine başlayan Karabinta, okuduğu süre zarfında vakfa ait olan yurtta kaldı. 2018 yılında bitirdiği üniversitenin ardından ülkesine geri dönen Karabinta, TDV'nin Mali'deki fahri temsilciliği görevini üstlendi. Ülkesinde bulunan birçok yetimhane, okul ve yoksul insanların yanında olan yardım eli uzatan 27 yaşındaki bir çocuk babası Karabinta, TDV'nin Mali'ye yapılacak yardım ve organizasyon çalışmalarında görev alıyor. Mali'deki gençlere Türkiye'de okuduğu süre boyunca gördüğü eğitimler hakkında bilgi veren Karabinta, bu sayede her yıl Mali'deki onlarca gencin Türkiye'ye gidip orada eğitim almalarına destek oluyor. 


 ''Türkiye, kimseyi ayırt etmeksizin mazlumun yanında''

 Abdulkadir Karabinta, konuştuğu AA muhabirine, Türkiye ve TDV'nin hayatı boyunca onun için önem taşıdığını ve verilen desteklerden dolayı üniversite okuma hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'de okuduğu sürede insanlar tarafından yabancılık hissetmeyen Karabinta, şunları söyledi: "Türk halkı, din, dil ve renge bakmadan herkese yardım etmeye çalışıyor. Türkiye'nin İslam ülkelerinin tek dayanağı olduğunu ısrarla söylüyorum. Türkiye tüm Müslümanları seven bir ülkedir. Benim için özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemlidir. Şu an tüm Müslümanların dayanağı odur. O, İslam'ı, Müslümanları ve tüm insanları seviyor. Türk halkı da diğer halkları seviyor. Allah ona zeval vermesin. Türkiye, zalimi ve zulmü sevmez, nerede bir mazlum varsa elini uzatmaya çalışıyor." Ülkesine dönen Karabinta, TDV'den fahri temsilcilik teklifi geldiğinde çok mutlu olduğunu, hemen Mali'nin genelinde çalışmalar yürütmeye başladı. Türkiye'de öğretildiği gibi hep mazlum insanların yanında olan Karabinta şöyle anlattı, TDV'nin gönderdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıtığını su kuyusu açma çalışmalarına da destek verdiğini özellikle belirtti. Karabinta, Türk ve Mali bayraklarını hep yanında taşıdığını, Türkiye'nin ülkesine yaptığı yardımları bulunduğu her ortamda gururlu bir şekilde konuştuğunu belirtti. 

 ''Afrikalı öğrenci Mali'de gönülleri kazandı'' 

 TDV Mali Temsilcisi Furkan Taze de Abdulkadir Karabinta'nın oldukça başarılı ve çalışkan olduğunu, yapmış olduğu çalışmalarda ise Türkiye'nin adaletli ve hoşgörülü yapısını kendi ülkesine aktardığını anlattı. 

 Taze,''Karabinta sayesinde yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor. '' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal