Türkiye’de tonlarcası çöpe atılıyor: İslam Memiş ‘ne altın ne dolar’ deyip kazandıran emtiayı açıkladı

Altından daha ucuz olduğu için her geçen talebi artan gümüş hakkında uzmanlardan dikkat çeken açıklama geldi. Ülkemizde tonlarcası çöpe atılıyor, siz sakın bu hatayı yapmayın. İşte detaylar…

25.08.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-15:03) Türkiye’de tonlarcası çöpe atılıyor: İslam Memiş ‘ne altın ne dolar’ deyip kazandıran emtiayı açıkladı

Ekonomide yaşanan dalgalanmalarla beraber, altın fiyatlarında yaşanan artış birçok kişiyi gümüşe yönlendirdi. Gümüşün çok ciddi bir piyasası olduğunu dile getiren İslam Memiş,  “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, para etmez deyip çöpe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var” dedi.

Türkiye’de tonlarcası çöpe atılıyor 

Altının her daim yatırımcı için güvenli liman olarak görüldüğünü dile getiren Memiş, altın fiyatalarının artması ile beraber birçok yatırımcının gümüş stoklamaya başladığını belirtti. Altın fiyatlarında düşüş yaşanmasına rağmen gümüş fiyatlarının da yükseliş olduğuna dikkat çeken Memiş,  “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, para etmez deyip çöpe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var” ifadelerini kullandı.

gümüş

“Yatırım için sabırlı olmak gerekiyor”

Gümüşün her geçen gün değer kazandığını ve ilerleyen zamanlarda hayatımızda önemli bir yeri olacağını dile getiren Memiş,  “Gümüş sikkeler 20, 10 ve 5 gram olarak basıldı. Tıpkı çeyrek altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılacak. 20 gramlık gümüş sikke 240 lira, 10 gram 120 lira, 5 gramı ise 60 lira. Artık düğün ve damadın yakasında bu gümüş sikkeler görülürse kimse şaşırmasın” dedi. Gümüş yatırımcısının sabırlı olması halinde, karşılığını alacağını belirten Memiş, “Bundan 2 yıl önce gümüşün fiyatı 2,5 liraydı. Bugün 12 liraya yakın bir seviyede. Bir yıldır merkez bankalarının politikalarından dolayı gümüş baskılanıyor. Yükselişi altına kıyasla daha hızlı oluyor. Sabrı seven bir emtia. Uzun vadede yatırımcı olmak gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal