Birikimi olanları avlıyorlar: Finansal koçlara dikkat edin! Birikimleriniz heba etmeyin

Birikmilerini yatırım yaparak değerlendirmek isteyenlere yüksek kazanç vaadinde bulunan finansal koçlar birkimimli olanları avlıyor. Uzmanlar aylık yüksek bir ücret talep eden bu kişiler konusunda ‘’ Birikimleriniz heba etmeyin.’’ uyarısını yaptı.

25.08.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-17:54) Birikimi olanları avlıyorlar: Finansal koçlara dikkat edin! Birikimleriniz heba etmeyin

Son zamanlarda sosyal medyada faaliyet gösteren finansal koçlar, birikimlerini altın, döviz veya borsa yatırım olarak değerlendirmek isteyen kişilerini ağına düşürmek için türlü hilelere başvuruyor. Youtube ve TikTok gibi sosyal medya mecralarında oldukça sık rastlanan bu kişiler her ne kadar yatırım konusunda yararlı tavsiyeler veriyor gibi görünse de uzmanlar temkinli olması gerektiği uyarısını yapıyor. Uzmanlar aylık yüksek bir ücret talep eden bu kişiler konusunda ‘’ Birikimleriniz heba etmeyin.’’ uyarısını yapıyor. 

Aylık 10 bin TL alıyorlar

Borsa, dolar ve altın borsasında tahminlerde bulunan finansal koçlar, kişinin parasını nereye harcaması gerektiğinin özetini çıkarıyor. 

'Geçen ay markete fazla bütçe ayrılmış, giyimde savurganlık var' gibi analizler yapan finansal koçlar bu hizmet karşılığında aylık olarak 10 bin TL’den başlayan ücretler talep ediyor. 

Finans koçları

Birikimleriniz heba etmeyin

Farklı sektörlerde hizmet veren koçlarda olduğu gibi finansal koçların tavsiyeleri konusunda da önemli uyarılar yapılıyor. Tüketici derneklerinden yapılan uyarıya göre bu kişilerin tavsiyeleri sonucunda birikimlerinin tamamının kaybedilme riski bulunuyor.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Finans okur yazarlığı konusunda maalesef gerideyiz. Finans koçluğu gibi kişilerle alakalı hiçbir yasal düzenleme olmadığı için yasal bir sorumluluk da yoktur. Yani, bir çeşit kumar oynanmaktadır. Spekülasyonlara açık bir ortam hazırlanmakta ve ekonomiye zarar verebilmektedir. Davul yatırımcının boynunda, tokmak yönlendiren de. Bu kişilerin kime ve neye hizmet ettiğini ise bilemeyiz" uyarısını yapıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal