Türkiye Yeni Yılda Yeni Gemisiyle Birlikte Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Artıracak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamalarda yeni yılda doğal gaz arama çalışmalarının artacağını açıkladı.

25.11.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-16:46) Türkiye Yeni Yılda  Yeni Gemisiyle Birlikte Doğal Gaz Arama Çalışmalarını Artıracak!

Son dakika gelen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022 yılında Türkiye'nin doğal gaz konusunda yeni kuyu arayışlarına devam edeceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Ankara'daki otelde düzenlenen '13'üncü Hidrokarbon Arama-Üretim İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin yeni yılda doğal gaz arama gemisi filosuna 1 gemi daha ekleyeceğini aktaran Bakan Dönmez yaptığı açıklamalarda şu konulara değindi; " Oruç Reis', 'Barbaros Hayrettin Paşa' sismik araştırma gemilerimiz ve 'Fatih', 'Kanuni', 'Yavuz' sondaj gemilerimiz ile 'mavi vatan'daki filomuzu kısa sürede çok güçlü bir hale getirdik. Mevcut sondaj filomuza geçtiğimiz günlerde bir yenisini daha ekledik. Bu gemileri güçlü irade ve kararlılık sayesinde filomuza dahil ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'mız enerji bağımsızlığı konusunda çok net bir rota çizdi. Enerjide bağımsız bir Türkiye pek çok dengenin de yeniden oluşmasını sağlayacaktır. Petrol ve doğal gaz bugün enerji ithalatımızın büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu durumu tersine çevirmenin en önemli yollarından biri enerjide kendi kendine yeten bir ülke olmaktan geçiyor. Çünkü biliyoruz ki petrol ve gaz sektörü, dünyada meydana gelen tüm ekonomik krizlerden, ülkeler arası sorunlardan etkilenen bir yapıya sahip ve dışa bağımlılık bu etkinin daha fazla hissedilmesine sebep olan unsurların en başında geliyor" 

DAHA FAZLA DOĞAL GAZ ARAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Yeni geminin ve kuyuların bulunması ile birlikte doğal gaz arama çalışmalarının hız kazanacağını belirten Bakan Dönmez konu ile ilgili şu sözlere değindi; "Çalışmalarımız yerli üretimi artırmak yönünde devam ediyor. Daha fazla arama ve sondaj yapacağız. Daha fazla yerli ve yenilenebilir enerji alanında çalışma yapacağız. Madenlerimizi işleyerek daha fazla uç ürün olarak ihraç edeceğiz. 1982 yılında kapatılan Varınca-1 kuyumuzu, bugün yeni teknolojilerle yeniden değerlendirdik ve günlük 3 bin varilin üzerinde bir üretimle devreye aldık. Yatay sondajlarla da özellikle çatlak rezervuara sahip alanlarda üretimlerimizi artırıyoruz. Adıyaman'daki Karakuş sahamız da 1995 yılında üretimi sona eren kuyularımızdandı. Ancak yeni bir yöntemle kuyumuzu yeniden açtık ve bugünkü üretimimiz daha öncekinin neredeyse 2 katına çıktı"


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal