Forbes Dergisi: İnsansız Hava Araçlarında Türkiye ABD'ye Çok Ciddi Bir Rakip

David Hambling isimli teknoloji yazarı Forbes Dergisi'nde yayınladığı yazıda İKA konusunda ABD'nin rakibinin Türkiye ve Rusya olduğunu açıkladı.

25.11.2021-16:35 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-17:52) Forbes Dergisi: İnsansız Hava Araçlarında Türkiye ABD'ye Çok Ciddi Bir Rakip

Son dakika gelen bilgilere göre yazdığı teknolojik kitaplar ile gündeme gelen David Hambling Forbes Dergisi'nde Amerika Birleşik Devletleri'nin ürettiği İKA araçlarını inceledi.

Paylaştığı yazıda Amerika Birleşik Devletleri tarafından üretilen İKA'ların son teknoloji ürünü olduğunu belirten David, bu ürünlerin en büyük rakibinin ise Türkiye ve Rusya'nın ürettiği İKA cihazları olduğunu belirterek konu hakkında şu ifadelere yer verdi; "Geçen yıl Türkiye, roketler dahil olmak üzere bir dizi silah seçeneğine sahip silahlı İKA'lar üreteceğini açıkladı. Türkiye son derece başarılı bir İHA ihracatçısı. Bu Türk yapımı silahlı robotlar da (İKA) yakında Kuzey Afrika ve diğer yerlerdeki savaş alanlarında ortaya çıkmaya başlayabilir. ABD'ninki kadar sofistike olmayabilirler. Ancak yine de karşı koymak için taktikler geliştirilmesi gereken tehlikeli yeni rakip olabilirler."

TÜRKİYE YERLİ İKALAR'DA ÜRETİMİ ARTIRIYOR

Türkiye savunma sanayi konusunda yatırımlarını artırırken, İKA konusunda da geri planda kalmıyor. Son günlerde yapılan yatırımların artması hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti; "Muharebe ortamında amacımız kuvvetlerimizin hasımlarına korku salan ve onları alt eden bir imkana kavuşması, görünmeden gören, sezilmeden sezen, vurulmadan vuran bir yapıya kavuşması" 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal