Türkiye Ve Fas Arasında Aşı Sertifikaları Karşılıklı Olarak Tanınacak

Türkiye ve Fas arasında Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verildiği açıklandı.

08.06.2021-22:14 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-22:14) Türkiye Ve Fas Arasında Aşı Sertifikaları Karşılıklı Olarak Tanınacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Fas Dışişleri, Afrika İşbirliği ve Yurt dışında Yaşayan Faslılar Bakanı Nasser Bourita ile görüştü. Gerçekleşen toplantı sonrasında yazılı açıklama yapan Çavuşoğlu, ‘Görüşmede Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verilmiştir’ ifadeleri yer aldı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fas Dışişleri, Afrika İşbirliği ve Yurt dışında Yaşayan Faslılar Bakanı Nasser Bourita ile görüştü. Video konferans yöntemi ile yapılan görüşmeden sonra Çavuşoğlu açıklama yaparak Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verildiğini açıkladı. 

‘AŞI SERTİFİKALARININ KARŞILIKLI OLARAK TANINMASINA KARAR VERİLDİ’

Yazılı açıklamada bulunan Çavuşoğlu, ‘Görüşmede, siyasi istişare mekanizmalarının canlandırılması kapsamında Dışişleri Bakanlıkları arasında istişareler düzenlenmesi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında yıl sonundan önce Karma Ekonomik Komisyon (KEK) ve İş Forumu düzenlenmesi hususunda mutabık kalınmıştır. Ayrıca, her iki ülkenin ortak gündeminde bulunan bölgesel ve uluslararası meselelerde işbirliğinin geliştirilmesi ihtiyacı vurgulanmıştır. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verilmiştir’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal