Deniz Salyası Temizleme Seferberliği Başladı! Denizden 17 Ton Deniz Salyası Çekildi

Deniz salyası temizleme seferberliği bugün başladı. 7 ilde eş zamanlı olarak deniz temizliği yapıldı.

08.06.2021-21:33 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-21:39) Deniz Salyası Temizleme Seferberliği Başladı! Denizden 17 Ton Deniz Salyası Çekildi

Marmara Denizi için büyük tehdit oluşturan deniz salyasının temizlenmesi adına büyük bir seferberlik başlatıldı. Seferberliğin ilk gününde birçok farklı yöntem kullanılarak deniz salyası felaketin bertaraf edilmeye çalışıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu deniz salyası temizlik seferberliği bugün başladı.  'Marmara Hepimizin’ sloganı ile başlayan temizlik seferberliği 7 ilde eş zamanlı olarak başlatıldı. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Yalova ve Tekirdağ ve Çanakkale’de deniz salyası mesaisi yoğun geçti. Çanakkale’de Yat Limanı’nda başlayan deniz salyası temizliğinde tam 17 ton deniz salyası çekildi. Müsilaj temizliğine, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Ercan Oran, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ katıldı. 

17 TON DENİZ SALYASI BERTARAF EDİLDİ

Çanakkale’de başlatılan müsilaj temizliğinde 17 ton müsilaj çekildi. ‘Deniz süpürgesi’ denilen bir aletle deniz yüzeyinde bulunan deniz salyaları birer tonluk 5 tankı doldurdu. Daha sonra daha etkili bir yönteme geçilerek motora bağlanan hortum ile deniz yüzeyindeki 12 ton deniz salyasını bertaraf edildi. 

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARIYLA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANDI’

Deniz temizleme seferberliğine katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ‘Bugün burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda müsilaj temizliği için bulunuyoruz. Son günlerde özellikle Marmara Denizi başta olmak üzere müsilaj sorunuyla karşı karşıyayız. Bu ülkemize mahsus bir şey değil. Yapılan araştırma ve gözlemlerde dünyada da birçok yerde Akdeniz'de, Adriyatik'te, Tuna Nehri boyunda görüldüğü saptanmış olup, ülkemizde de, ilimizde de, Marmara bölgesinde yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu müsilajın bertaraf edilmesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde çalışmalara başlandı. Bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda eylem planı açıklandı, 22 maddelik bir eylem planımız var. Bu eylem planı çerçevesinde kentimizde üniversitemiz, belediyelerimiz, Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz, Kıyı Emniyetimiz, Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, sivil toplum kuruluşları ve özel firmalarımız var. Onların katkılarıyla bir an önce denizimizi normale döndürmek için çalışmalara bugün itibariyle başladık. İnşallah bu kurumların katkılarıyla kısa sürede çözüm alır ve denizlerimizi tekrar balıkçılarımızın, yüzmede kullananların, faaliyette bulunanların hizmetine tertemiz bir şekilde sunma imkanımız olur’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal