Türkiye Sıcak Havaları Bekliyor: Önümüzdeki 3 Ay Mevsim Normalleri Üzerinde Devam Edecek

Türkiye'de coronavirüs salgınının durması için en önemli beklentilerden birisi havaların ısınması ve sıcaklığın etkili olması doğrultusunda.

01.04.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-13:17) Türkiye Sıcak Havaları Bekliyor: Önümüzdeki 3 Ay Mevsim Normalleri Üzerinde Devam Edecek

Türkiye'de coronavirüs salgınının durması için en önemli beklentilerden birisi havaların ısınması ve sıcaklığın etkili olması doğrultusunda.

Uzmanlar bilimsel bir delil olmasa da coronavirüsün, SARS ile MERS salgınındaki gibi havaların ısınmasıyla azalabileceğini öngörüyor. Peki gelecek 3 ayda hava sıcaklığı nasıl olacak?Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarına göre, gelecek 3 ay boyunca hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde devam edebileceğini belirtti.

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını durdurulamıyor. 203 ülkede görülen coronavirüs vakalarının sayısı 850 bine ulaştı. Dünya genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı da 42 bini aştı.

Küresel ekonomi salgından büyük ölçüde etkilenirken, coronavirüsün gelecek dönemde nasıl bir yayılım göstereceği de belirsizliğini muhafaza ediyor.

Uzmanlar, coronavirüs salgının durması ve azalması için en büyük ümidin sıcak havalar olduğunu bir süredir belirtiyor.

Aşı ile ilaç tedavisi daha geliştirilemeyen coronavirüsün SARS ile MERS salgınlarındaki gibi sıcaklıkla tesirini yitireceği öngörülüyor.

PEKI 3 AYLIK SÜREÇTE TÜRKİYE'DE HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya, gelecek 1 aylık süre içerisinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini açıkladı. Nisan ayında ülkenin bilhassa kuzey ile iç batı bölgelerinde sıcaklık hakim olacak.

Mayıs ile Haziran ayında da ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması tahmin ediliyor.

BULAŞICI ÖZELLİĞİ AZALACAK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sıcak havaların coronavirüsü tümüyle durdurmayacağını fakat bulaşıcı niteliğini azaltabileceğini ifade ediyor:

"Güneş ışığından çok etkilenen bir virüs. Güneş ışığının bu etkisi nedeniyle açıkçası bizim beklentimiz bu yönde. Güneş ve sıcak tek bir faktör değil, aynı zamanda nem de önemli bir faktör. Sıcaklığın artması ile virüsün aktivitesi azalma olabilir. Bu aktivite azalma havada yaşayabilme ve dış ortamda yaşayabilmenin azalması anlamındadır. Tamamen durur anlamına gelmiyor ancak bulaş özelliği azalacaktır. Virüs zarf yapısı olarak SARS virüsüne çok benziyor. genel düşüncemiz bu virüsün de aynı özelliği göstermesidir"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal