Turizmciler Coronavirüs Salgınından Sonraki Dönemden Ümitli

Coronavirüs sebebiyle rezervasyonlarından büyük bölümü iptal olan turizm sektörü, salgın sonrasındaki dönem için hazırlıkta.

01.04.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:17) Turizmciler Coronavirüs Salgınından Sonraki Dönemden Ümitli
Coronavirüs sebebiyle rezervasyonlarından büyük bölümü iptal olan turizm sektörü, salgın sonrasındaki dönem için hazırlıkta.

Coronavirüs salgınının tüm dünya genelinde etkili olmasından en fazla etkilenen sektörlerden bir tanesi de turizm oldu. Coronavirüsün yayılımının engellenmesi için uygulamaya alınan seyahat yasakları, karantinalar ile bu kapsamdaki öteki önlemler neredeyse turizm etkinliklerini durma seviyesine getirdi.

Coronavirüs nedeniyle zaruri rezervasyon iptalleri yapan turizm firmalarının yöneticileri, bakışlarını salgın sonrasına odakladı.

"İptal prosedürlerinde maksimum özeni gösterdik"
HIS Travel Genel Müdürü Emre Özkur'açıklamasında, coronavirüs salgınının bu sene için beklenen pozitif havayı dağıttığını dile getirdi.

Bu süreçte kimsenin mağdur olmaması için azami özen gösterdiklerini ifade eden Özkur, rezervasyon iptali ve geri ödeme süreçleriyle ilgili işlemleri bir hafta içinde yaparak hızlı reaksiyon aldıklarını belirtti.

Özkur, "Misafirlerimizin iptal prosedürlerinde maksimum özeni gösterdik. Artık coronavirüs krizi sonrası döneme hazırlanacağız. Durumun iyileşmesi ağustos ile birlikte olursa 'incoming pazarı'nın hızlı bir toparlanma içine girebileceğini düşünüyorum. Türkiye'ye gelecek turistler açısından salgın sonrası ciddi bir geri dönüş bekliyoruz." diye konuştu

Ejder Turizm Genel Müdürü Uğur Kurt, salgın sonrasındaki dönemde gezginlerin tarzını değiştirmeyeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Kurt, "Asıl beklentimiz, tüm tarzlarda yoğunluk ve talepte artıştır. Bu noktada ilk kırılmayı sınırlar ve ülkelerdeki karantina bölgeleri açıldıktan sonra bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Salgının atlatılması halinde, yaz mevsiminin yakın olmasının turizme talebi önemli oranda etkileyeceğinin altını çizen Kurt, şu ifadeleri kullandı:

"Bu dönem yaşanan sıkıntı bitince güneşi gören dışarı çıkmak isteyecek. 'Incoming turlar'da kesin bir artış olacağını biliyoruz. Her ne kadar bizim uzmanlık ve hizmet alanımızın dışında olsa da ülkemizde hizmet veren tüm meslektaşlarımıza hazırlıklarını yapmalarını ve bu dönemi iyi değerlendirmelerini tavsiye edebiliriz."

Kurt, bu süreci atlatamayan bir takım şirketler ve işletmeler olabileceğini fakat onların yerine yenilerinin gelebileceğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal