Türkiye KKTC’ye 50 Bin Doz Sinovac Aşısı Gönderdi

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 50 bin doz aşı gönderdi.

08.06.2021-23:59 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-23:59) Türkiye KKTC’ye 50 Bin Doz Sinovac Aşısı Gönderdi

Kovid-19 salgını kapsamında ülkeler aşılama programına son hız devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de aşılama sürerken KKTC Başbakanı Hamza Ersan Saner’den açıklama geldi.

Kovid-19 salgınından kurtulabilmek için tüm dünya hızlı bir aşılama programına girdi. Bu kapsamda KKTC’de yoğun bir tempo ile aşılamaya devam ederken KKTC Başbakanı Hamza Ersan Saner’den açıklama geldi. Saner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla KKTC’ye 50 bin doz Sinovac aşısının geleceğini duyurdu.

‘50 BİN DOZ SİNOVAC AŞISI KKTC’YE GELİYOR’

Türkiye’nin salgın boyunca hep yardımlarının sürdüğünü kaydeden Saner, ‘Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bu akşam saatlerinde ülkemize 50 bin doz Sinovac aşısı geliyor. Anavatan Türkiye'mize ve Sayın Erdoğan’a halkım adına şükranlarımı sunuyorum. Bu 50 bin doza ilaveten aşılama işlemi devam ettikçe önümüzdeki dönemlerde yeni partilerin ülkemize gönderilmesi söz konusu olacak’ dedi.

‘KKTC SALGINI ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEKLERİYLE BAŞARIYLA TAMAMLAYACAKTIR’

Başkan Saner, ‘Hedef, Kovid-19 salgını ile başarılı bir şekilde sürdürülmekte olan mücadeleyi en iyi şekilde sonuçlandırmak, sonbahar aylarına kadar halkımızın en az yüzde 70 aşılanmasını sağlamak ve yükseköğrenim ile turizm sektörlerinin tam kapasite devreye girmelerini temin etmektir. Kovid-19 ile mücadelemizde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da yakın ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. KKTC bu süreci Anavatan Türkiye’nin destekleriyle başarıyla tamamlayacaktır’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal