"Türkiye Kart" ulaşımda çığır açmaya hazırlanıyor

Türkiye Karttan detaylar gelmeye başladı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) Genel Müdürü Hakan Gülten yaptığı açıklamada, Belediyeler ile iletişime geçildiğini, Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibari ile ülkemizin %50’sinden fazlasında hayata geçmesini beklediklerini aktardı.

24.01.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-18:00) "Türkiye Kart" ulaşımda çığır açmaya hazırlanıyor

Türkiye kart uygulaması çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bir süredir gündemde olan Türkiye kart hakkında merak edilenleri cevaplayan Türkiye Karttan detaylar gelmeye başladı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) Genel Müdürü Hakan Gülten, merakla beklenen Türkiye kartın 2024 yılı sonu gibi kullanılmaya başlanacağını belirtti. 

Tek kart tüm şehirlerde ulaşım için kullanılacak 

Her şehrin kendine özgü bir kartının olduğunu belirten Gülten, vatandaşın her şehir değiştirdiğinde yeni bir toplu ulaşım kartı almak zorunda olduğunu belirtti. Bu durumun ekonomik olarak israfa yol açtığını söyleyen Gülten, çıkartılan her yeni kartın yurt dışından geldiğini ve maliyetli olduğunu belirtti. Türkiye Kart uygulaması ile bu duruma son vereceklerini, vatandaşın tek bir kart ile tüm şehirlerde özgürce dolaşabileceğini ve gereksiz masrafında önüne geçileceğini aktardı.

Her şehrin kendi ulaşım kartını çıkarmaya devam edeceğini belirten Gülten, üzerlerine Türkiye kart logosu basılmış kartların Türkiye genelinde anlaşma sağlanmış belediyelerde çalışacağını belirtti.

Türkiye kart ne zaman kullanılacak?

İndirimli ulaşım kartı olanlara dev hizmet

Halihazırda kredi kartlarının farklı şehirlerde ulaşım kartı görevini zaten gördüğünü, fakat indirimli kartlarda ve aktarmalarda  kredi kartlarının işlevini kaybettiğini belirten Gülten, toplu taşıma da indirime sahip olan askerler, öğretmenler ve engelli vatandaşların gittikleri her ilde kart almak zorunda kaldıklarını söyledi. Türkiye Kart ile bu duruma son vereceklerini, vatandaşın şehir değiştirdiğine yeni karta tekrar para vermeyeceğini, Türkiye Kartı her şehirde, aktarmada ve indirimde kullanabileceğini aktardı.

Türkiye kart deneyimi başlıyor

Şu an yalnızca Konya ile sınırlı olan bu deneyimin, yakında Rize ve Kayseri’de de hayata geçeceğini belirten Gülten, anlaşma sağladıkları belediye sayısı arttıkça kartın hızla yayılacağının altını çizdi. Belediyelerin bu konuda desteğinin çok önemli olduğunu dile getiren Gülten, belediyelerin bu konuya destek vermeleri halinde bir yıl içinde entegrasyonu sağlayabilme kapasitelerinin olduğunu belirtti. 

Böyle bir çalışmanın Dünya’da eşi benzeri olmadığını da ekleyen Gülten, Türkiye Kart sisteminin karekod ve cep telefonu ile ödemelere de açık olacağını duyurdu. 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal