Türkiye Kararlı, Rusya'dan Onay Bekleniyor

Yarın Rusya'yı ziyaret edecek olan Türk heyeti, Rusya ile beraber Suriye hava sahasının düzenlenecek operasyonlarda Türkiye'ye açılmasını görüşecek.

28.12.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-12:16) Türkiye Kararlı, Rusya'dan Onay Bekleniyor

Yarın Rusya'yı ziyaret edecek olan Türk heyeti, Rusya ile baraber Suriye hava sahasının düzenlenecek operasyonlarda Türkiye'ye açılmasını görüşecek. İki ülke Afrin operasyonu öncesi anlaşmaya varmış ve Rusya'nın onay kararı vermesiyle ertesi sabah Türkiye harekata geçmişti. Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye Fırat'ın doğusunda operasyon gerçekleştirme kararlılığını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye'de bulunma sebebiniz olan DAEŞ problemi sonuca kavuşturuldu, peki neden hala buradasınız" sorusu Suriye'nin geleceğini kayda değer şekilde etkiledi. Kurmaylarının Başkan Erdoğan'nın sözlerine hak vermesiyle Trump, ani bir kararla ABD askerlerini ülkelerine geri çağırarak Suriye'den geri çekilme karar verdi.

Trump’ın bu kararı uluslararası bir şoka neden olurken, desteksiz kalan terör örgütü kendine yandaş olacak yeni bir kaynak bulma derdine düştü. Verilen karar sonrası Başkan Erdoğan "bekleme sürecindeyiz" demişti.

BEKLEYİŞ UZUN SÜRMEYECEK

Fakat Rusya ile görüşmeye gidilmesi bu bekleyişin çok uzun sürmeyeceği yönünde işaret verdi. Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde, Türkiye'den bir heyetin Rusya'yı ziyaret edeceğini ve sonrasında Putin ile ikili bir toplantı yapacağını duyurmuştu. Rusya’da masaya yatırılacak olan en önemli konu ilk önce Münbiç'te sonrasında ise Fırat'ın doğusunda Suriye hava sahasının Türkiye'ye açılıp açılmayacağı.

ABD’nin Suriye’den çıkmasıyla beraber kontrol Moskova yönetimine geçecek. Suriye hava sahasının açılması Türkiye'nin YPG ve 330 km uzaklıkta bulunan DAEŞ'e sınır ötesinde harekatlar gerçekleştirmesi kapsamında önem taşımakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal