Arap Baharı'nda 8. Yıl, Gerginlik Hala Devam Ediyor

Nahda Hareketi, Tunus'ta son zamanlarda meydana gelen toplumsal gerginlikten endişelendiğini bildirirken, güvenlik ve ekonomik kaynaklı problemlerin çözüme ulaştırılması için hükümet istikrarının gerekli olduğunun altını çizdi.

28.12.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-11:39) Arap Baharı'nda 8. Yıl, Gerginlik Hala Devam Ediyor

Nahda Hareketi, Tunus'ta son zamanlarda meydana gelen toplumsal gerginlikten endişelendiğini bildirirken, güvenlik ve ekonomik kaynaklı problemlerin çözüme ulaştırılması için hükümet istikrarının gerekli olduğunun altını çizdi. Nahda Hareketi yaptığı açıklamada, Tunus'un batısında bir gazetecinin ekonomik krizi protesto etmek hedefiyle kendi kendini yakarak yaşamını yitirdiğine ve Tunus'un bazı kısımlarında meydana gelen toplumsal olaylara işaret etti.

Açıklamada, hükümet, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler de dahil olmak üzere tüm aktörlerin, bölgesel ekonomik ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve tüm ülkenin eşit bir şekilde kalkındırılması için tekliflerini bildirmesi gerektiğinin altı çizildi. Protestolarının barışçıllığını kaybetmemesi ve siyasi amaçlarla kullanılmaması için özel çaba sarf eden protestoculara destek veren Nahda Hareketi,

kendini yakan gazeteci Zerki'nin ailesine yardım etme ve destek olma teklifinde bulundu. Nahda Hareketi, ülkedeki ekonomik ve siyasi problemlerin giderilmesi hedefinin hükümetin devam eden istikrarına bağlı olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal