Türkiye İlk Astronotunu Seçiyor

Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye'den bir Türk astronot uzaya gidecek. Program için adayların seçimine ilerleyen zamanlarda başlanacak.

29.05.2021-14:18 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-14:18) Türkiye İlk Astronotunu Seçiyor

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ve 1. Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, sempozyumda Milli Uzay Programı hakkında konuşarak konu hakkında bilgi verdi. 

Geçtiğimiz şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu program çerçevesinde, Ay misyonlarının yanı sıra ülkenin ilk astronot seçimi de program kapsamına girdi. Bakan Yardımcısı Kacır, 2023'te milli teknolojiler aracılığıyla Ay ile teması gerçekleştirmeyi, 2028'de ise Ay'a yumuşak iniş yapmayı amaçladıklarını belirtti. 

''İLK ADIM BİR TÜRK ASTRONOTU UZAYA GÖNDERMEK''

Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz.’’ dedi.

2023 VE 2028 AY MİSYONLARI

Cumhurbaşkanı "2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz. 2028'de hayata geçirmeyi planladığımız ikinci aşamada ise aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı bu kez kendi milli roketlerimizle yapmayı hedefliyoruz. Ay'a yumuşak iniş gerçekleştireceğimiz bu aşamayı da tamamladığımızda Ay'da bilimsel faaliyetler yapabilen sayılı ülkelerden biri konumuna geleceğiz." şeklinde açıklama yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal