MİT: Gri Listede Aranan PKK'lı ve 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MİT, gri listede aranan PKK'lı Selahattin Dede ile 3 teröristi etkisiz hale getirdi.

29.05.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-16:04)

MİT'in yaptığı operasyonlar hız kesmeden sürüyor. İçeride ve dışarıda ülkeyi olası saldırıları engellemek için çalışan MİT, Pençe - Şimşek Operasyonu kapsamında askerlere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 4 kişiyi öğrendi.

MİT, ALDIĞI BİLGİYLE HAREKETE GEÇTİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, gri kategoride aranan Zagros kod isimli Selahattin Dede ve birlikte olduğu PKK/YPG mensuplarının Suriye’den Irak’a geçeceği istihbaratı üzerine harekete geçti.

Eli kanlı dede'yi Suriye'de takibe alan MİT, grubun, Pençe-Şimşek operasyonunu gerçekleştiren güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek için 19 Mayıs'ta Suriye’den ayrıldığını ifade edildi.

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Suriye’den Irak'a geçişleri adım adım izlenen PKK'lının yanlarında çok sayıda silah ve patlayıcı mühimmat taşıdıklarının öğrenilmesi üzerine operasyon kararı alındı.

Irak'ın kuzeyindeki Mangeş köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 4 PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

Zagros kod isimli gri listede olan Selahattin Dede'nin yanı sıra PKK'lılardan birinin Dilgeş kod isimli Mehmet Emin Alkaş, diğerinin İran uyruklu Dara Beritan kod adlı Babek Ebdilselendeci olduğu tespit edildi. Dördüncü teröristin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal