Türkiye Geleceğin Uçan Otomobilini Geliştiriyor

Baykar Savunma’nın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’te tanıttığı Türkiye'nin ilk uçan otomobili Cezeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar: "Bugünden on beş yıl sonraki oyunlar kuruluyor. Bugün adım atanlar gelecekte lider olacaktır.” ifadelerini kullandı.

09.05.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-13:07) Türkiye Geleceğin Uçan Otomobilini Geliştiriyor

Aynı zamanda T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Selçuk Bayraktar katıldığı bir radyo programında teknoloji gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk Bayraktar burada yaptığı konuşmasında: “Savunma Sanayisinde dönüşüm başladı. Ülkemizde ana lokomotifi oldu diyebiliriz. Bunu genele yaymalıyız. Dünyanın başaramadığı birçok şeyi Türkiye birliği ile başardı. Cezeri'de bunlardan biri. Bugün on beş yıl sonrasının oyunları kuruluyor. Bugün bu alanda çalışanlar yarının üreticisi olacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.

Üretilen teknolojilerin erken ve sağlam temellendirilerek bugünden işe başlamanın doğru bir hareket olduğunu söyleyen Bayraktar ayrıca şunları da söyledi: “Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında üretmeye başlayanlar oyuncu olmaları mümkün değil. O gün geldiğinde üretmeye çalışanlar ancak alt yüklenici olurlar.

Bu bütün dünyada böyledir. Bunun için ne yaparsanız milli ve özgün olsun diyoruz. Otomotivde en büyük devrim biliyorsunuz elektrikli arabalar. Yakında da uçan arabalar gelecek. Önce kırsal yerlerde kullanılacak sonra adım adım hayatımıza girecek.”

İkinci Akıncı Yakın Zamanda Gökyüzüyle Buluşacak

Selçuk Bayraktar, ayrıca ikinci AKINCI TİHA'nın görselini de sosyal medya hesabından paylaştı Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı ikinci AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) paylaşımında yeni milli İHA’nın görselini yayınlayarak "Kardeşi geldi ama sosyal mesafeyi de ihmal etmiyoruz” ifadeleriyle takipçilerinin yüzlerini güldürdü.

AKINCI TİHA’nın, yakın bir zamanda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal