Google Ücretsiz Bir Eğitim Uygulaması Yayınladı

Android’in kurucusu Google Coronavirüs nedeniyle çocuklarıyla bu süreçte daha fazla vakit geçirebilen ebeveynler için yeni bir uygulama geliştirdi. Read Along by Google: A Fun Reading adını taşıyan uygulama 5 yaş ve daha üstü çocuklar için geliştirildi. Uygulama ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

09.05.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-11:04) Google Ücretsiz Bir Eğitim Uygulaması Yayınladı

Read Along by Google: A fun Reading gibi uzun bir ismi olan uygulama ilk olarak Hindistan’da Bolo adıyla kullanıma sunulmuştu. Orada beklenilen ilgiyi gören uygulama daha sonra 180 ülke ve toplamda 9 dilde olmak üzere genişletildi.

Uygulamanın çalışma prensibi ise Google’ın yapay zeka sistemine dayanıyor. Diya adlı sanal karakter sayesinde uygulama açıkken çocuklar bazı kelimeler söylüyor ve bu asistan söylenilen kelimeleri analiz ediyor. Uygulama ile çocukların kelime dağarcığının geliştirmesi amaçlanıyor.

Uygulamanın bir özelliği de içerisinde birden fazla çocuk için profil oluşturabilmesi. Bu profiller dünyanın her yerindeki çocuklardan toplanıyor ve daha fazla çocuğa hitap etmesi amacıyla ayarlanabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal