Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk: Milli turbofan uçak motoru çalıştırıldı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk milli turbofan uçak motoru başarıyla çalıştırıldı. Savunma Sanayi Başkanlığı’nın projesi kapsamında çalıştırılan TF6000 motoru, Türkiye’nin ilk askeri motoru olacak. İşte detaylar…

10.03.2024-09:52 - (Son Güncelleme: 10.03.2024-09:52)

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) ortaklığında yürütülen projeyle beraber Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk milli turbofan uçak motoru TF6000, başarıyla çalıştırıldı.

AA’da yer alan habere göre; Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru olan TF6000'i duyurdu. Bu motor, Milli Muharip Uçak KAAN için teknoloji kazanımı, test ve kabiliyet gösterimini sağlamak üzere özel olarak tasarlandı. SSB'nin açıklamasına göre, TF6000 motoru, gerçek bir askeri turbofan motorun sahip olması gereken özelliklere uygun olarak geliştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk: Milli turbofan uçak motoru çalıştırıldı

Türk havacılığında dönüm noktası olabilir

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru olan TF6000'in milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldığını duyurdu. Görgün, milli gücün göğsü kabartan bu gelişmeyi vatan evlatlarının enerjisiyle gerçekleştirdiklerini belirtti. 

TF6000, KIZILELMA ve ANKA-3 projelerinde kullanılacak. Görgün, mühendisler ve teknik ekipleri tebrik ederken, projenin Türkiye'ye önemli bir teknoloji kazanımı sağladığını vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal