Türkiye Büyükelçiliği'nin Açılışı Memnuniyetle Karşılandı

Türkiye'nin ilk Vientiane büyükelçisi, büyükelçiliğin faaliyete geçmesiyle ikili ilişkilerin daha da artacağını söyledi.

07.11.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-14:54) Türkiye Büyükelçiliği'nin Açılışı Memnuniyetle Karşılandı

Türkiye'nin ilk Vientiane büyükelçisi, büyükelçiliğin faaliyete geçmesiyle ikili ilişkilerin daha da artacağını söyledi. Ankara'nın ilk büyükelçisi Vientiane'nin Çarşamba günü yaptığı açıklamada Demokratik Lao Halkı Cumhuriyeti’nin ülkedeki Türk Büyükelçiliği açılışını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Türk Dışişleri Bakanı'nın resmi ziyareti öncesinde konuşan Ahmet İdem Akay, "Laos yetkilileri burada büyükelçilik açtığımız için çok memnunlar." dedi.

Akay, Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinin Türkiye dışından Laos'a yapılacak ilk ziyaret olacağını söyledi. Çavuşoğlu, Çarşamba günü Laos'a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirecek ve Laotian muadili Saleumxay Kommasith ile görüşecek. Bakanlar, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için ikili ilişkileri ve umutları tartışacaklar.

Akay, "İki ülke arasındaki ilişkiler daha da gelişecek ve halkımız elçiliğin işler hale gelmesiyle birbirlerini daha iyi tanıyacak." dedi. Akay, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacminin 2017 yılında 5,9 milyon dolar olduğunu ve 2018 yılının ilk sekiz ayında 6,4 milyon dolara ulaştığını söyledi. "Özellikle eğitim, sağlık, tarım ve turizm alanlarında ülkeler arasında işbirliği olanağı var" diye ekledi.

Türkiye-Laos arasındaki diplomatik ilişkiler 1958'de kuruldu ve Türkiye 27 Aralık 2017'de Vientiane'de bir büyükelçilik açtı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal