Japon Elçi : Türkiye ile Japonya Stratejik Ortaklardır

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Çarşamba günü, Türkiye ve Japonya'nın bölgedeki önemli stratejik ortaklar olduğunu söyledi.

07.11.2018-14:38 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-14:35) Japon Elçi : Türkiye ile Japonya Stratejik Ortaklardır

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Çarşamba günü, Türkiye ve Japonya'nın bölgedeki önemli stratejik ortaklar olduğunu söyledi.
Türk sermayesinde "Küresel düzen değişikliği: Aktörler, bölgeler ve meseleler" başlıklı Japonya-Türkiye ortak seminerinin açılışında konuşan Akio Miyajima, tarihi ilişkilere övgüde bulundu ve iki ülkenin birbirini destekleyen önemli stratejik ortaklar olduğunu belirtti.
"Biz iki taraflı bölgesel ve küresel çabalarda çok önemli stratejik ortakları olacağız" dedi.

Dünya ekonomisinin ağırlığının 1980'lerden bu yana Asya bölgesine kaydığını vurgulayan Miyajima, Türkiye'nin refahı için “Asya ile ilişki ve bağlantı kurma çabalarını iki katına çıkarmalı” dedi. "Japonya, Asya ve Afrika ülkeleri arasındaki geniş alanlar arasında barış, istikrar ve refahı hedefliyor; demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerleri destekleyerek bağlantıyı da içeriyor ve serbest ve açılış kapısıyla Pasifik'te kapasite oluşturma yardımı sağlıyor" dedi.

Miyajima, paneller boyunca bu strateji üzerinde Japonya ve Türkiye arasında bir işbirliği beklediğini ekledi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4-6 Kasım tarihleri arasında Japonya'ya yaptığı resmi ziyareti hatırlatan Miyajima, Türk-Japon ilişkileri açısından önemli toplantıların yapıldığını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal