Türkiye Aile Destek Programı ile 4 milyon haneye 7 bin 200 TL destek! 2022 SYDV, Aile Destek Programı başvuru adresleri

81 il genelinde Aile Destek Program başvuru süreci başlatıldı. SYDV'ler üzerinden alınmaya başlanan başvurular için il ve ilçelerin açık adresleri de belirlendi. İşte, Aile Destek Programı SYDV başvuru adresleri..

27.06.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-15:03) Türkiye Aile Destek Programı ile 4 milyon haneye 7 bin 200 TL destek! 2022 SYDV, Aile Destek Programı başvuru adresleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında Türkiye Aile Destek Paketi ile ilgili başvuruların başlatılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Konuyla ilgili sürecin başladığına dair yapılan bir açıklamada ise başvuru yapılacak olan 81 il ve ilçelerin açık adresleri bakanlığın sitesinde yayınlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Paketi programı ile ilgili başvuru süreçlerinin başlatıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, dar gelirli vatandaşlar ile birlikte sosyal yardım desteği almayan tüm vatandaşlar 1 yıl boyunca bakanlık nezninde destek alabilecekleri aktarıldı.

Türkiye Aile Destek Programı

Yaklaşık 4 milyon haneye aylık olarak verilecek olan destek yardımı ile ilgili konuşan Bakan Derya Yanık, hanelerin gelir düzeylerine göre belirlenen destek ödemelerinde bazı şartların olduğunu ve bu şartları sağlayan herkese aylık 450, 550, 600 TL olmak üzere üç segment şeklinde destek vereceklerini söyledi. Yıllık olarak yaklaşık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında bir destek ödemesi sağlayacaklarını aktaran Bakan Yanık, bu ödemelerin 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacağını ifade etti. Bakan Yanık konuşmasının devamından Türkiye Aile Destek Paketi ile ilgili başvuruların ise 27 Haziran 2022 Pazartesi (bugün) alınmaya başlayacağı ifadelerini kullandı.

Türkiye Aile Destek Paketi 81 il ve ilçelerde SYDV'ler üzerinden alınacak

SYDV'lere giderek başvurusu yapmak isteyen yardıma muhtaç dar gelirli vatandaşlar, 27 Haziran yani bugünden itibaren bağlı oldukları il ve ilçelerde faaliyet gösteren SYDV'lerde yapabilecekler.

Aynı zamanda e-Devlet Kapısı üzerinden de başvuruların alınacağı bilgisi paylaşılırken, henüz sistemde başvuru ekranın aktif olmadığı, açılır açılmaz konuyla ilgili bilgilendirme yapılacağı öğrenildi.

2022 Aile Destek Programı SYDV başvuru adresleri

81 il ve ilçelerinde Türkiye Aile Destek Paketi ile ilgili başvuruların yapılacağı adreslere ise 'https://www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv/' üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal