Bakan Yanık açıkladı! Aile Desteği Programı ile 4 milyon haneye destek sağlanacak! Başvurular pazartesi günü başlıyor

Bugün katıldığı bir TV kanalında merak edilen soruları yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım projelerine dair merak edilen konulara değindi. Yanık açıklamasında, Aile Desteği Programı ile 4 milyon haneye yardım etmeyi hedeflediklerini belirtti. Peki, Aile Desteği Programı nedir? Kimler başvurabilir? İşte detaylar...

25.06.2022-21:33 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-21:33) Bakan Yanık açıkladı! Aile Desteği Programı ile 4 milyon haneye destek sağlanacak! Başvurular pazartesi günü başlıyor

Bugün çıktığı yayında kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlılara verilen destekten evde bakım desteğine kadar pek çok konuya açıklık getirdi.

Aile Desteği Programı faaliyete başlıyor

Sosyal yardım projeleriyle alakalı önemli açıklamalar yapan Bakan Yanık, ''Sosyal yardımların daha geniş alana ulaşması amaçlanıyor. Türkiye Aile Desteği Programı'ndan yılda 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Bunun başvurularını da 27 Haziran'da almaya başlayacağız'' ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Bakan Yanık, ''Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 15 milyar TL'lik paket. Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacağı açıklandı.

Doğalgazda yardımlarımız 450-1150 lira arasında değişiyor.

 aile sosyal destek paketi

Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerin, çocuklarını ana okuldan ya da kreşe giderken maddi açıdan zorlandıklarını tespit ettik. Anaokulu desteğimiz eğitime ulaşımı kolaylaştıracak. Ailelerimizin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacak.

Hane hane ziyaretlerimizi yaparak, ihtiyacı olanlara psiko sosyal destekler veriyoruz. Yangın bölgesinde de ihtiyacı olanlara ulaşıyoruz'' dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal